The Real Thing på Storstuggu

The Real Thing.

Tirsdag 18.september blir det jazz på Storstuggu. Det er gruppen  The Real Thing som kommer på besøk til Røros denne høstkvelden. Dette er første gang  The Real Thing besøker Storstuggu.

Leder for Storstuggu, Atle Auran håper mange tar turen til Storstuggu på tirsdag.

– Dette er virkelig en av godbitene i høst. Her er det nestorer innen norsk jazz. Et av de mest erfarne og dyktige jazzbandene som finnes i landet i dag. Dette blir er enestående mulighet til å oppleve melodiøs jazz på sitt beste, sier Atle Auran til Rørosnytt.

Siden starten 1992 har The Real Thing spilt mer enn 1 500 konserter og solgt over 55 000 plater med hardtsvingende, orgelbasert souljazz, inspirert av storheter som Jimmy Smith, Jack McDuff, George Benson og Wes Montgomery. Bandet som «aldri går av scenen i tørr smoking» har opparbeidet seg en solid fanskare også utenfor jazzmenigheten. Organisten Palle Wagnberg, gitaristen Staffan William-Olsson, saksofonisten Dave Edge og trommeslageren Hermund Nygård gleder seg til å fyre opp turnébussen, løfte 200 kg Hammondorgel, sjekke at sløyfa er rett og gyve løs på gammelt og nytt repertoar, ikke minst fra en rykende fersk LP/CD.