Teater i Olavsgruva

Det har foregått mye i gruvegangens mørke i Røroshistorien. Viktor Ålråk og Axel Barø Aasen forteller noe av den historien i sin oppsetning i Bergmannshallen i Olavsgruva. Skuespillet I Gruvgangens Mørke» skal spilles hver dag i hele juli.

Veien til Olavsgruva er under utbedring og stengt, men det er grei omkjøring på en privat bomvei. Der er det 20 kroner i bompenger.

«Året er 1738. Status, makt og fasader preget menneskers hverdag like mye, om ikke mer enn i dag. Hva skjedde med stormannssønnen Hans Irgens når hans arbeidskollega og innflytter Sverre ble tilbudt en bedre stilling i kobberverket på bekostning av han selv? Hva blir det viktigste? Kameratskapen eller egen lykke?»

I teaterstykket får vi kanskje svaret på om livet i gruvegangens mørke hadde plass for drømmer.

I rollene:

«Gamp-Hans»  – Axel Barø Aasen

Axel er 27 år og oppvokst på Røros. Han er direkte arving fra malmfinneren Hans Olsen Aasen, som 13.generasjon. Axel er utdannet med bachelor i skuespillerfaget fra Norsk Skuespillerinstitutt Høyskole (NSKI) i Oslo. Han har fra barndomsalder av stått på scenen, og var bl.a. med på Elden fra 1998-2011 & 15-17. Kanskje har du sett Axel i rollen som Trym i tv-serien ”Match” på NRK eller som Fritjof Meyer Haugland i Harald Zwarts storfilm ”Den 12.Mann.”

«Sverre Stiger/Gnell-Sverre» – Viktor Ålråk

Viktor Ålråk er en 29 år gammel norsk skuespiller fra Bærum, Utdannet ved Norsk skuespillerinstitutt høyskole og Romerike Folkehøyskole. Viktor var i årene 1996-2007 barneskuespiller i Bærum Barneteater, samtidig som han var med som programleder i NRK’s sommermorgen i 2000. Viktor har spilt forestillinger på flere av Norges scener, blant dem Det Norske Teater og Chat Noir. Han har vært på visitt med oppsetninger i både Tyskland og England, vært med i spillefilmene Marias menn og Blåfjell 2 og I Tv har han hatt både Nrk, Tvnorge og Tv 2 som arbeidsgivere. I 2014 Startet han sammen med to kolleger selskapet Filmportal som arbeider med produksjon av film opp mot bedrifter og tv.