Takker letemannskapene

John Sundsby og Rolf Bangseid på Svukuriset. Foto: Privat.

Søndag gikk Rolf Bangseid hvileløst rundt på gulvet ved Ljøsnavollen, mens en stor leteaksjon var i gang etter kameraten John Sundsby. Det to hadde gått sammen fra  Røvollen mot Ljøsnavollen dagen før. De to holder forskjellig tempo, og på ettermiddagen skilte de lag sør for Muggsjølia. Rolf Bangseid skulle går foran og varsle at de kom, Men Sundsby dukket aldri opp på Ljøsnavollen.

– Dette ligger i et enormt område, og vi møtte bare fire mennesker på en tur på 23 kilometer. Vi manglet delvis mobildekning, og etter hvert gikk batteriene på mobiltelefonene også tom.

24 timer etter at de skilte lag, ble John Sundsby funnet av en patrulje fra Norske redningshunder. Lettelsen var enorm, og det ble en hjertelig gjenforening, da Sundsby ble fløyet inn til Langen Gjestegård etter at han var funnet.

De to karene bor i det samme området i Bærum. Begge er svært fjellvant, og er ofte på turer sammen, selv om de holder litt forskjellig tempo i terrenget. John Sundsby var i fin form da han ble funnet, og det hele endte godt etter noen meget nervøse timer.

– Jeg hadde det ikke bra før han ble funnet. Jeg gikk hvileløst rundt på gulvet. Det det gjør vondt når medvandreren ikke dukker opp. Jeg visste vel at han ville klare seg. Han var i god form og meget fjellvant. Etter på tenker jeg at Norge må ha en av verdens beste redningstjenester, og jeg er overveldet over hvor fort de mobiliserer og arbeider, sier Rolf Bangseid til Rørosnytt.

Bangseid møtte to hjelpekorpsfolk på ferietur på sykkel. De kontaktet politiet og på kort tid var letingen i gang, med helikopter og mannskaper på bakken.

– Det skjedde så fort! Jeg takker alle som bidro i letingen, og selvfølgelig spesielt Norske Redningshunder, som fant John. De kan vente seg en hyggelig gave fra meg, sier Rolf Bangseid til Rørosnytt.

Dette skrev Rørosnytt om leteaksjonen:

Leteaksjon i Femundsmarka

Det letes i Røros kommune

Letingen fortsetter for fullt

Frakter inn letemannskaper

Utvider leteaksjonen

Funnet i god behold

Her ble den savnede funnet