Lusie Skott på elsykkeltur. Foto: Selfie

Syklet 1000km på elsykkel 

Annonsørinnhold

Det startet med en sprukken menisk. Kneet var ikke friskt nok til å dra på sykkelturer, uten at det gjorde vondt. Da kjøpte Lusie Skott seg elsykkel, og så seg ikke tilbake.

Første sommeren med elsykkel syklet hun 650 km, og i fjor syklet hun 1000km. I år er målet å sykle lengre enn i fjor. 

– Etter at jeg fikk elsykkel kunne jeg be om litt hjelp. Så selv om det var noen vondter her og der, var det enklere å komme seg ut. Bakkene ble ikke så bratte og tunge lengre. Turene ble flere og lengre, forteller Lusie Skott som jobber på Røros Sport og er elsykkel entusiast både på jobb og i fritiden. 

– Elsykkel skulle vært på blå resept, sier Lusie, halvveis på spøk. Den styrker kroppen og man kommer seg ut. Dager der man er mer daff kan man bruke mer motorhjelp. Har man masse energi kan man ta turen som ei treningsøkt, sier Lusie. 

Solnedgang fra Fjellkirka. Foto: Lusie Skott

Trimpoeng appen som inspirasjon

Lusie bruker kartet på Trimpoeng appen både når hun planlegger turene sine og for å se hvor hun er når hun er på sykkeltur. Der ser hun om det er grusvei eller traktorsti og om det er bratt eller flatt. Og så kan jeg parkere sykkelen, ta noen trimposter og bli med på Sofakampen, ivrer Lusie. 

Lusies turtips 

En fin kort-tur er å sykle Sundet – Galåen – Høsøien – Håneset og tilbake til Røros. Det er en flott tur på asfalt og grusvei. 

En annen tur Lusie anbefaler er å sykle til Storwartz og så sette fra seg sykkelen og så gå rundt Klettjønna. Da får man en variert tur og man får med noen trimpoeng på kjøpet. Det gjør det enda litt mer motiverende, synes Lusie. 

En litt lengre tur er å sykle fra Røros til Glåmos – Molingdalen, og gå det siste stykket inn til Killlingdalskirka. 

– Før, når jeg skulle sykle på Glåmos kjørte jeg sykkelen dit med bilen, men nå sykler jeg bare hjemmefra. Det er like greit. Drar jeg på en litt lengre tur har jeg med mat, drikke og sitteunderlag i sideveska. Skal jeg på skikkelig kosetur blir hengekøya og primusen med også, forteller Lusie. 

For flere turtips følg Røros Sport på Snapchat.

Sommerplaner

I sommer har Lusie en plan om å sykle Seterveien som går fra Røros gjennom Dalsbygda, Vingelen, Savalen, Grimsbu og til Alvdal. Folk som har syklet denne turen er veldig fornøyd, så det gleder jeg meg til, sier Lusie. 

– Det er ´gørrartutt´ å sykle med elsykkel, avslutter Lusie.

Bildene i denne artikkelen er tatt av Lusie Skott fra hennes sykkelturer. 

Kom innom oss i Bergmannsgata for å få elsykkelturtips eller for å prøve en elsykkel. Vi selger elsykler for all slags sykling.

Følg Røros Sport på Snapchat for å få flere turtips i sommer. Vi er også på Instagram og Facebook.

Sommer åpningstider: (fra uke 27 tom uke 31)

Mandag – fredag 9 – 19

Lørdag 9 – 16

Søndagsåpent : 10/7, 17/7, 24/7, 31/7 og 7/8 Åpent 11-16

Les mer om hvordan du velger elsykkel her.