Suksess på hovedscenen

Jon Lockert Rohde (Håkon), Wenche Strømdahl (Kvitugla) og Hildegunn Eggen (Tale) Foto: Erik Berg

Duns Medmenneske med John Lockert Rohde i en av de sentrale rollene har fått strålende kritikker i media. Teaterstykket spilles på hovedscenen fram til 13. oktober. John Lockert Rohde spiller Håkon, som er gift med Ragnhild, og stykket skildrer livet deres på gården Stavsund.

Håkon har planer for fremtiden, men det har også faren hans, Didrik. I sitt begjær etter å gjennomføre sitt eget prosjekt, går ikke Didrik av veien for å bruke uredelige metoder. Mellom far og sønn står Ragnhild. Hun har tro på det gode i mennesket og at problemene kan løses til det beste for alle. Godheten blir satt på spill i møtet med Didrik. Det får fatale konsekvenser.

Jeg er meget godt fornøyd med forestillinga. Det er et spennende univers fra Duuns side, som vi har videreutviklet en del. Vi blir både skitne og våte i dette dramaet, og vi må grave dypt i vårt skuespill. Det er artig å være med på dette, sier John Lockert Rohde til Rørosnytt.

Kritikerne i media er meget begeistret for Trøndelag Teaters Medmenneske:

– Djevelsk godt teater, skriver VGs Yngve Kvistad som gir stykket terningkast 5.

– Forestillingen, eller regissøren, forfører oss til å bli glad for å være kvitt Didrik. Det går ikke lang tid før forestillingen kryper under huden på oss, skriver Guri Hjulstad i Trønder-Avisa, som også gir stykket terningkast 5.

– Du går ut mørbanket, men oppløftet. Scenebildet er elegant nakent, omtrent som et skipsdekk, og altså like vått, skriver Ole Jacob Hoel i Adresseavisen.

Ragne Grande (Ragnhild) og Jon Lockert Rohde (Håkon)
Foto: Erik Berg