Ellen Sara Sparrok. Foto: Tore Østby

Stor sørsamisk filmhelg

Lørdag arrangerte Raasten rastah, Aajege og Røros Kino samisk filmdag på Røros Kino. Arrangementet er en del av jubileumsåret Tråante 2017, og var åpent for alle.

Det ble vist filmer både i kinosalen og i gropa. På programmet sto både Sameblod og Veiviseren, men høydepunktet var likevel premieren på The Whisperers. The Whisperers er spilt inn over en periode på åtte år, og formidler om sterke skildring av ei sør-samisk jente, som finner fram til sin samiske identitet, blant annet gjennom en reise til USA.

Filmen er halvdokumentarisk. Hovedpersonen selv, Ellen Sara Sparrok, sier filmen kanskje viser mer samejenters modning og utvikling, enn hennes eget liv de åtte årene filminnspillingene har pågått. Regissør og produsent for filmen er David Kinsella. Under kan du se traileren for The Whisperers. (Ekstern lenke)

Filmdagen ble avsluttet hos Rørosrein i Hagakoja. Der var det både middag og intimkonsert med Ágy. Ágy oppnådde i 2015 å komme på NRK P3 spilleliste med singelen  «Arvedávgi»

Ágy kombinerer engels og samisk tekst i låtene sine, mange spår henne en lysende kariere. Under kan du se musikkvideoen til «Arvedávgi» (Ekstern lenke)

Logo Bergstaden Elektro
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest