Stengt på grunn av vannmangel

Foto: Tore Østby

Gjetbergsvollen er stengt i dag. Tørken har ført til at brønnen har tørket inn. Det er ikke vann å oppdrive nå i dag. Det populære spisestedet er åpent alle helgedager om sommeren, og folk valfarter dit fra fjern og nær. Stengingen er kortvarig. Det vil bli kjørt inn vann, slik at restauranten kan holde åpent igjen neste helg.

Etter det Rørosnytt kjenner til, vil det bli fraktet innover vanntank i morgen, slik at det blir åpent neste helg uansett om det kommer regn eller ikke. Området rundt Gjetbergsvollen har hatt en ekstrem tørkeperiode helt siden februar.

Som tabellen fra Yr viser har det kommet bare 112 millimeter på fem måneder. Dette har ført til at grunnvannsspeilet i området har falt en god del. Den store bløtmyra nedenfor Gjetbergsvollen har også tørket helt inn.

– Det er utrolig stor pågang nå av folk som vil bestille bord, og vi ringer folk som allerede har bestilt bord som vi har telefonnummeret til. De som ikke får med seg at det er stengt i dag, og kommer likevel, skal bli godt mottatt. De får kaffe og dessert. Vi har mange gode hjelpere, og jeg vet vi får til å skaffe vann til neste helg, så alle er velkommen tilbake da, sier Gunveig Harsjøen til Rørosnytt.