Starter smakspanel

Rørosmeieriet starter i samarbeid med Røros Delikatesser et lokalt smakspanel som skal få eksklusiv tilgang til smaksprøver på mulige fremtidige produkter. Rørosmeieriet vil innhente tilbakemeldinger fra gruppa, som vil bli brukt videre i produktutviklingsprosessen på meieriet.

Det er et begrenset antall produktprøver. I første omgang vil kunder som kjøper «Delikatessens Utvalgte» få mulighet til å ta med seg en testprøve fra meieriet, men det kan muligens også bli mulig for andre å stikke innom delikatessen og hente med seg en prøve etter helga.

–Vi håper at lokale matentusiaster vil være med å lukte, smatte, smake og teste sammen med oss, sier meieribestyrer Trond V. Lund. -Vi som bor i regionen er omgitt av lokale produsenter som leverer høy kvalitet. Det må jo bety at folk som bor her har over snittet kompetanse på god mat, mener Lund. – Denne kompetansen ønsker vi i Rørosmeieriet å bruke til å bli enda bedre. Vi har valgt å samarbeide med Røros Delikatesser fordi de har en kundegruppe som vi tror vil ta denne utfordringen på strak arm, sier han.

Med dette trekker Rørosmeieriet paralleller tilbake til 1995 da det ble arrangert en konkurranse og smaking for å avgjøre hvilken tettekultur som skulle brukes til produksjonen av Tjukkmjølk. I dag er Økologisk Tjukkmjølk fra Røros et av kjerneproduktene til Rørosmeieriet og videreutvikling på Røros-anlegget konsentreres rundt denne tettekulturen, sier Lund.

– Det blir spennende å se hvordan folk velger å bruke produktene, og hvordan de opplever produktene i bruk. Alle som mottar en test, vil motta en spørreundersøkelse på mail, forteller Linn F. Karlsen som er produktsjef hos Rørosmeieriet.

Første produkt ut, er lettsaltet Røros Smør. –Mange kunder har etterspurt en lettsaltet versjon av Røros Smør, spesielt til bruk i bakst og matlaging, sier hun. Dette smøret er saltet med norsk salt fra North Sea Salt Works.

Neste testprodukt til smakspanelet blir trolig en smakstilsatt drikkemelk, skriver Rørosmeieriet i en pressemelding.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn