Samareh Granqvist starter i drømmejobben i dag. Foto: Tove Østby

Starter i drømmejobben i dag

I dag starter Samareh Granqvist i jobben som administrasjon- og kommunikasjonsansvarlig i Rørosregionens Næringshage. Samareh som ser på seg selv som en organisator gleder seg til å starte i ny jobb.

– Dette er min drømmejobb, sier Samareh Granqvist til Rørosnytt.

Samareh er født i Iran. Hun kom til Norge i 1989, det året hun fylte 9 år. Faren hadde da bodd i Norge i noen år. Samareh kom til Norge som flyktning, og familien ble tildelt Ringebu som det stedet de skulle bo på.

– Jeg trivdes der, vi ble kastet inn i det norske da det ikke var mange utledninger i Ringebu, og i hvertfall ikke fra Iran, sier Samareh. Hun legger til at det var positivt å komme til en så liten plass, hun måtte lære seg norsk. Hun hadde en spesiallærer som fulgte henne halve dagen.

Etter 1,5 år i Ringebu flyttet familien til Trondheim. Foreldrene ønsket å flytte dit pga. utdanning for henne og søsteren. Men etter å ha gått videregående skole i Trondheim flyttet Samareh tilbake til Oppland, denne gangen til Lillehammer der hun tok bachelor i reiselivsfaget. Etterpå flyttet hun tilbake til Trondheim igjen. Først ble det noen småjobber her og der før hun fikk fast stilling i resepsjonen på Rica Nidelven. Hun var med fra oppstarten til hotellet.

– Det er artig å se tilbake nå, og se at man har vært med å bygge opp en suksess. Vi var kjent som ”Smilet ved Nidelven”, sier Samareh.

Hun jobbet tre år i resepsjonen på Rica Nidelven. I løpet av de årene rakk hun å møte sin mann og fikk et barn. Etter permisjonen hadde hun lyst til å ha en 8 – 16 jobb. Mannen jobbet i restaurantbransjen. Samareh fikk jobb som servicemedarbeider hos en eiendomsmegler. Men det ble dårlige tider for eiendomsbransjen, og det ble nedkuttinger. Da kom hun tilbake til Rica Nidelven, denne gangen som bookingmedarbeider. Der jobbet Samareh i 7-8 måneder, til hun og mannen fikk tilbud om å bli drivere av Vertshuset Røros. Dette var en sjanse som de ikke kunne si nei til.

– Vi tok den sjansen og flyttet familien på 4 til Røros i 2010, sier Samareh. Hun legger til at det var lærerikt, krevende og spennende å drive Vertshuset Røros. Hun lærte veldig mye på de tre årene de drev Vertshuset. Hun hadde ansvaret for hotelldriften, kurs og konferanser, booking og restauranten.

I september 2013 startet Samareh i jobben som leder for kundeservice på Håg. Der har hun jobbet frem til i vår.

Samareh trives veldig godt på Røros. Hun er imponert over alt Røros får til. Ungene som snart er 8 og 10 år gamle trives også godt her.

I dag gleder Samareh seg til første dag i ny jobb.

– Det er en nyopprettet stilling som jeg får være med å forme litt selv. Det er et lite miljø på Næringshagen med mye kompetanse og kreativitet. Jeg liker å ha mye å gjøre. Dette blir spennende, avslutter Samareh.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn