Spydspiss for lokal matkultur

Annonsørinnhold

I skinnet av Bergstaden Ziir på Røros finner man Vertshuset som har sine røtter tilbake til 1600-tallet. Et besøk her skal gjennom alle sanser føles som en smakebit av røroshistorien. Med en historisk stolthet som sitter i veggene er det bestandig duket for en perfekt opplevelse om man tar turen innom Vertshuset Røros.

Bygården midt i hjertet av Røros har historiske aner tilbake til 1600-tallet, og har opp gjennom tiden vært med å forme røroshistorien til det den er i dag.

Restaurant og hotell
Vertshuset holder til i Rammgården, et sjarmerende bygg som er pusset opp i tradisjonell rørosstil i tett dialog med Riksantikvaren. Gården har tidligere vært både butikk og bank, men ble i utgangspunktet som alle andre bygårdene på Røros, bygd med tanke på at her var det rom for to næringer, gruvedrift og jordbruk. Det var først i 1967 at gården ble tatt i bruk som restaurant, og senere utvidet til å bli et hotell med 32 sjarmerende og koselige rom og 6 leiligheter omkranset av verdensarven.

Spennende interiør fra forskjellige tidsepoker
Restauranten ligger i hovedbygningen i Rammgården, fordelt i to forskjellige tidsepoker. I omgivelser inspirert av 1800-tallets borgerskapstuer på Røros, hvor innredning og dekor i sin tid fulgte de siste europeiske trendene, eller den mer avslappede delen av huset hvor røff stil preger interiøret.

Spydspiss for lokalmat
Røros-regionen har blitt et kraftsentrum for lokalprodusert mat, og det er med stolthet Vertshuset fremstår som en av spydspissene for lokal matkultur. Med et oppriktig engas-
jement bygges stolthet både hos produsenter og kokker. Vertshusets ønske er at måltidet skal oppleves som både velsmakende og minneverdig – og at du føler du har fått
en smakebit av Røroshistorien, som de er stolte over å være en del av.

Nytt entusiastisk kokketeam
I juni 2021 startet en ny tidsepoke for Vertshuset med nytt entusiastisk team som skal bringe den historiske restauranten videre inn i fremtiden, og få frem de gode smakene Røros har å by på.

Samboerparet Eline Haugan Bordvik og Aleksander Storm har inntatt kjøkkenet på Vertshuset, og med seg i ryggsekken har de lang erfaring fra flere spennende restauranter rundt omkring i verden. Det er et uslåelig team med sansen for de gode smakene som nå styrer kjøkkenet på Vertshuset.

Haugan Bordvik har kokkeerfaring fra blant annet Credo og Røst Teaterbistro i Trondheim, Arakataka i Oslo, Noma-restauranter i København og i Mexico og KOKS på Færøyene.

Storm startet lærlingetiden sin på Statholdergaarden før turen gikk videre til Michelin-restauranten Ylajali i Oslo, til fem stjerner på De Fem Stuer i Holmenkollen, til Røst Teaterbistro som han var med og startet, til institusjonen Palace Grill i Oslo. Han har jobbet med flere kjente kokkenavn som Bent Stiansen, Even Ramsvik, Mette Beate Evensen og Martin Hovdal for å nevne noen.

– Vertshuset Røros bruker lokale kvalitetsråvarer til å lage gourmetmåltider hvor de ivaretar både nyskapning og tradisjon. Når du spiser her, skal du gjennom alle sanser
føle at du er på Røros, sier Bordvik Haugan.

Kvalitet og kunnskap i alle ledd Restaurantsjef, Nina Gustavsen, har 25 år lang erfaring innenfor bransjen og er blant annet utdannet sommeli- er. Dette gjør til at ikke bare gode matretter kommer på bordet, men med perfekt tilpassede viner blir måltidet
satt sammen til en opplevelse som oser av kvalitet og kunnskap i alle ledd.

Turbukse eller hviteduker
Vertshuset ønsker at opplevelsen ved et besøk ikke skal ha noen grenser og den gode følelsen skal sitte i lenge etter at måltidet er avsluttet. Når man kommer inn dørene skal
skuldrene senke seg og man skal komme inn i den gode stemningen bygården har å by på. Her er det høyt under taket og latteren sitter løst i veggene enten man kommer
i turbuksa eller er klar for en kveld med hvite duker på bordet.

Vertshuset Røros er plassen for de gode opplevelsen hvor historien hvisker i veggene og roper høylytt utenfor vinduene.