Spennende vår

Ane Lein går en spennende vår i møte. Ane som går på 10.trinn ved Røros Skole er nominert til Drømmestipendet og er videre til Fylkesmønstringen i UKM. Ane er ikke født på Røros, men hun har bodd her så lenge hun kan huske.

Ane har stor interesse for kunst, har alltid likt å tegne, og tegner litt hver dag. Ofte lager hun blyanttegninger av mennesker og dyr. Hun har gått ca. tre år på billedkunst på Kulturskolen, og har også malt akvarell, akryl og laget skulpturer i leire. Akkurat nå prøver hun å finne noe som kjennetegner hennes stil.

– Alle tegnet når vi var mindre, jeg bare fortsatte, sier Ane Lein til Rørosnytt.

Ane deltok på UKM med kunst første gang i 2014, også da gikk hun videre til Fylkesmønstringen. Årets Fylkesmønstring arrangeres 22. – 24. april.

– UKM er sosialt og man treffer andre som driver med det samme, sier Ane.

Ane er nominert til Drømmestipendet. Hvem som får stipendet blir offentliggjort 12.mai. Hun søkte på stipendet første gang i år, og har ikke bestemt seg for hva pengene skal brukes til dersom hun vinner. Drømmestipendet er på kr 10 000,-.

– Det er spennende å bli nominert til Drømmestipendet, sier Ane. Da hun fikk vite om nominasjonen ble hun litt overrasket og veldig glad.

Ane har lyst til å jobbe med animasjon i fremtiden.

– Jeg ønsker å jobbe med tegning i filmbransjen, det høres spennende ut, men det er et tøft arbeidsmarked, sier hun

For neste skoleår har Ane søkt på studiespesialisering ved Røros Videregående skole. Dersom det fortsatt hadde vært tilbud om media og kommunikasjon ved Røros Videregående skole er det dit søknaden hadde blitt sendt.

Ane er glad i å reise og en del av fremtidsplanene er å reise ut i veden. Når hun er på reise liker hun bl.a. å gå på museum. Se det fra innbyggerne sitt perspektiv, hun liker å finne plasser som ikke er så vanlige.

– Jeg har lyst til å reise til USA dersom Trump ikke blir president. New Zealand er også et alternativ, sier hun.

Ane har også stor interesse for språk. Hun snakker bra amerikansk og engelsk. På skolen lærer hun fransk, og neste skole år skal hun lære spansk. Hun har også lyst til å dra til et asiatiskland.

– Man tar mer del i kulturen deres når man kan språket, avslutter Ane.

Den unge kunstneren driver også med musikk. Hun spiller bassgitar på Kulturskolen, og spiller litt piano hjemme.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn