Snøskred besøker Røros i dag. Foto: Privat

Snøskred besøker Røros

Ungdommens Hus Røros ønsker alle musikkinteresserte aldre velkommen til en herlig konsertopplevelse når Snøskred besøker Røros for første gang, torsdag 14.april. Bandet gir ut nytt album og legger ut på en omfattende Norgesturné i disse herlige musikkdager, og stas er det at bandet tar seg turen innom oss på sin slippturne, skriver Ungdommens Hus Røros i en pressemelding. Konserten er gratis for alle under 18 år, UH-medlemmer og klubbkretsen, dette er et rusfritt arrangement med fri aldersgrense.

Ungdommens Hus Røros takker hjerteligst sin samarbeidspartner Bergstadens Hotel!

Snøskreds andre album «Empty House» er stilfullt og elegant, og vitner om et band som kjenner sin indiehistorie, som samtidig evner å finne sin helt egne plass inne blant helter og inspirasjonskilder. Subtilt, saktegående og introvert, men fremdeles umiddelbart fengende – det føles i det hele som om Snøskred har noe tidløst risset inn i rillene.

Vokalist Karl Klaseie har tatt inspirasjon fra mange forskjellige steder på dette albumet: «Tekstene handler om alt fra å våkne midt i en actionfyllt drøm om «Scarface», om ødeleggelsene og menneskelig lidelse i kjølvannet av den amerikanske bilindustriens fall, om dommedagsprofeter og sykkelbud – om mye rart i grunn, men alt henger sammen på et vis.»

«Det er så mye støy og unødvendig informasjon som flyter rundt oss i hverdagen så når jeg finner noe som trenger gjennom til meg så blir det ofte en sang ut av det.»

«Albumtittelen er bokstavelig talt det aller første man hører når man setter på plata. «Empty House», åpningsfrasen fra låten «Motor City», er på mange måter et åpent tomrom man kan fylle med hva man vil og på en måte er dette noe vi syns lytteren skal få anledning til i møte med musikken vår», fortsetter Klaseie.

Albumet er produsert og mikset av bandet selv. Kyrre Laastad og Karl Klaseie har gjort en eksepsjonell jobb og fylt albumet med eleganse, smakfulle detaljer og en produksjon verdig låtenes høye kvalitet. Resultatet er en plate som er fokusert, stilfullt og tidløst. Et album pakket full av forførende melodier som ikke trenger å rope høyt eller være påtrengende for å finne plass i hjertet.

Snøskred har sluppet 3 singler i forkant av «Empty House», alle til stor begeistring hos musikkpresse verden over:

”Snøskred har gjennomgått et hamskifte, og kombinerer gitarrockhistorie med egenrådige innfall på oppsiktsvekkende bra vis.”

– Adressa.no

“Lexington Hotel” er en sjeldent uanstrengt og kul låt som slentrer avgårde med senkede skuldre. Hadde jeg vært musikksjef i P3 hadde den blitt A-listet på røde rappet.”

– Deichmanske Blogg

”Subtilt, saktegående og introvert, men fremdeles umiddelbart fengende – det føles i det hele som om Snøskred har noe tidløst risset inn i rillene.”

– Musikknyheter.no

Plateselskapsjef for Bella Union og tidligere Cocteau Twins-bassist Simon Raymonde har også omfavnet bandet og omtalt musikken som «wonderful stuff from Trondheim’s Snøskred».

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest