Egil Snapper´n Johansen ble i historisk, med seier i den første fotballgolfturneringa på Røros Golfpark. Foto: Tore Østby

Snapper´n var best

Egil snapper´n Johansen gik til topps i historiens første fotballgolfturnering på Røros golfbane i dag. Snapper´n var kantspiller i Vålerenga på åttitallet, og han ble seriemester to ganger. Han spilte også to cupfinaler, som begge endte med tap. Han spilte også tolv landskamper, og scoret to landslagsmål. I 1987 ble Johansen proff i den belgiske klubben Beveren.

Nå er han en av landets fremste fotballgolfspillere, og det holdt så vidt til seier i dagens turnering. Han fikk tøff konkurranse av flere andre tidligere Vålerengaspillere og lokale utfordrere.

Erik Foss spilte for Vålerenga fra 1975 til 1982. I denne perioden spilte han 149 kamper i landets høyeste serie og skåret 25 mål. Foss fikk med seg en cup-tittel med Vålerenga. Foss har senere vært trener for damelaget til Kolbotn IL i toppserien, vært ekspertkommentator for TV 2.

Fotballspilleren Egil snapper´n Johansen hadde god teknikk og bidro mye i spillet offensivt. Han scoret to landslagsmål, og et av dem kom i debutlandskampen mot Isalnd. Han var ingen ballvinner defensivt, slik kallenavnet skulle antyde. Tilnavnet fikk han ikke som fotballspiller, men som ishockeyspiller. I ungdommen var han en lovende ishockeykeeper og god til å fange skudd i snap-hansken.

Fotballgolf spilles etter samme regler som vanlig golf, men hulle ligger ikke inne på greenen, men i fairway foran greenene. Fotballgolfbanen består av 18 hull, og avstanden fra utspark til hulet varierer mellom 45 og 250 meter. En fotballgolfrunde på Røros golfbane tar omlag 1 og 1/2 time å spille.

 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn