Paula Brouwer fra Destinasjon Røros og guide Milla Osa gleder seg til årets lokalmatsafarier. Foto: Tove Østby

Smaksopplevelser og historie

Årets lokalmatsafari er godt i gang. I perioden 1. juli til 15. august arrangerer Destinasjon Røros lokalmatsafari. I sommer er det 3 faste ruter: Aursunden rundt, Meieri- og gårdsbesøk med dyr og Bergstadvandring og ølsmaking i Røros sentrum. I tillegg kan ruter skreddersys på forespørsel. Alle turene starter fra Røros Turistkontor.

– Jeg håper mange blir med på lokalmatsafari i sommer og får oppleve god historieformidling og gode matopplevelser, sier Paula Brouwer ved Destinasjon Røros. Hun legger til at flotte guider er klare for en ny sesong. Safarien begynner å bli innarbeidet, og inneholder mye av det samme som i fjor. Men nytt i år er at det serveres varmmat på Skottgården, noen nye smaksprøver på tallerkenen fra Røros Delikatesser og Paula Brouwer er ny ansvarlig for lokalmatsafarien.

Den første sesongen med lokalmatsafari var i 2011, siden da har dette sommertilbudet utviklet seg på forskjellige områder.

– Lokalmatsafari er ikke bare for turister men også for lokalbefolkningen, avslutter Paula.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest