Skolekonkurranser gir økt læring

Røros Videregående skole kom på 3.plass i skolekonkurransen Worldskills Norway. Fra høyre Jøran Fossum og Jon Iver Nilsgård Feragen. Foto: Røros Videregående skole

Sist torsdag deltok Transport og Logistikk ved Røros Videregående skole i skolekonkurransen Worldskills Norway. Røros kom på 3-plass i konkurransen. WorldSkills Norway har som formål å fremme fag- og yrkesopplæringen i Norge, både kvalitetsmessig og statusmessig. Et viktig virkemiddel i denne sammenheng er yrkeskonkurranser.

Konkurranser øker motivasjonen hos de unge, samtidig som det gir økt læring. Dette er tilbakemeldinger som de unge selv gir i forbindelse med yrkeskonkurranser. WorldSkills Norway jobber derfor for at yrkeskonkurranser blir en naturlig metode i undervisningen, spesielt i de videregående skolene med yrkesfag. Skolekonkurranser arrangeres rundt om i hele Norge.

Lærer ved Transport og Logistikk ved Røros Videregående skole, Arvid Svendsen forteller her om konkurransen som elevene hans deltok i.

Deltakerne på Yrkeslandslaget skaper verdier hver eneste dag. Når kandidater deltar i NM, EM og VM er det for å bidra til å vise fagene fram, og for at de selv skal jobbe for å bli enda bedre i faget og yrket sitt. Norge trenger mange tusen nye fagarbeidere i årene framover.

Foto: Røros Videregående skole