Lorns Olav Skjemstad i Turutvalget i Røros Tur- og Løypeforening. Foto: Tove Østby

Skiløypenes betydning for folkehelsa

Leserinnlegg fra Lorns Olav Skjemstad – leder for Turutvalget i Røros Tur- og Løypeforening:

Vi har lagt bak oss en vinter med topp preparerte skiløyper nesten hele tiden. Vi velger oss Skiforeningen i Oslo sitt slagord: Det snør ikke skiløyper. Preparerte skiløyper kommer ikke av seg selv. Uten preparerte løyper vil bare et mindretall av oss komme oss ut på ski. Røros Tur- og Løypeforening preparerer hele vinter ca 100 km løyper. Mye tilsvarede gjør våre naboforeninger, kalt turlag og lignende. Dette koster masse penger. For den enkelte kommune er dette svært billig helsefremmende arbeid uten å gi betydelig støtte.

Medlemskontingenten er derfor ryggraden i disse foreningenes arbeid. Er du medlem og støtter dette arbeidet?. Hvis ikke bør du snarest kontakte den løypeforenigna eller turlaget som hele vinteren preparerer løype for deg, og betale et skarve medlemskap. Dette er langt billigere enn annen tilrettelagt treningstibud.

I dag brukes de preparerte løypene også mye av fotgjengere som aldri er ute på ski. Dette er vel og bra og gir kontakt med vinternaturen og gir god helse for dem også uten særlig sjenanse for skiløperne, men de bør betale medlemskap. Ta kontakt med løypeforeniga eller turlaget da vel!

Ellers er det er en skam og ekstra tragisk at Kulturdepartementet nå for noen år siden bestemte at Røros Tur- og Løypeforening og lignende lag/ foreninger ikke lenger er stønadsberettiget med spillemiddel for tilskudd til merking og barmarkspreparering, fordi de ikke er tilknyttet en landsomfattende organisasjon. Forstå det den som kan.

Da er det desto viktigere at du og jeg støtter disse løypeforeningene og turlagene med medlemskap og /eller med Vipps-betaling.

Med hilsen fra Lorns Olav Skjemstad (leder for Turutvalget i Røros Tur- og Løypeforening)

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest