Elever fra 9. klasse i faget mat og helse serverte varm lunsj til elevene på ungdomstrinnet i dag. Her sammen med lærer Bjørg Galåen og avdelingsleder Bodil Moseng. Foto: Iver Waldahl Lillegjære

Serverte varm skolemat til 184 elever

9. klasse ved Røros skole serverte i dag 184 elever på ungdomstrinnet varm skolemat. Dette var det første varme måltidet som serveres på Røros skole i et pilotprosjekt med skolemat.

Elevene i faget mat og helse har i dag sammen med kokk Rune Sandø fra Unge kokker og lærer Bjørg Galåen lagd grønnsaksuppe som serveres sammen med knekkebrød.

– Vi setter opp tre serveringspunkter i arealet så får vi se om vi kan gjøre dette på en forholdsvis effektiv måte. Når man prøver ut det her så handler det om flere ting. Blant annet handler det om man kan gjøre det kostnadseffektivt, og om man kan gjøre det tidseffektivt. I tillegg til de andre overordnede målsettingene i prosjektet, sier Bodil Moseng avdelingsleder på ungdomstrinnet ved Røros skole.

Bakgrunnen for matprosjektet er at Folkehelseinstituttet har gitt et oppdrag til Unge kokker og Geitmyra matkultursenter om å prøve ut gratis varm mat i skolen, og prøve ut en modell for gratis skolemåltid.

– Dette er et pilotprosjekt som vi har blitt invitert inn i. Slik at vi er en av fem skoler i Norge som prøver ut akkurat det konseptet her. Pilotprosjektet vil gi gi oss noen erfaringer på hvordan vi eventuelt kan drive et varmmat prosjekt videre, sier Moseng.