SB Seating satser på Røros

Scandinavian Business Seating satser videre på fabrikken på Røros ved å investere 8 millioner kroner i utvikling av produksjonsløsninger og produksjonsutstyr.

Scandinavian Business Seating eier varemerkene HÅG, RH, BMA og RBM, og er skandinavisk markedsleder innen design og produksjon av sittemøbler til private og offentlige kontormiljøer. Alle 550 ansatte gjør en felles innsats for å realisere selskapets visjon: “Making the world a better place to sit!”

Scandinavian Business Seating har hovedkontor i Oslo og produksjonsenheter på Røros i Norge, Zwolle i Nederland og i Nässjö i Sverige. Selskapet har i tillegg datterselskaper i Danmark, Tyskland, Nederland, Storbritannia, Frankrike, Sveits, Singapore, Kina, Hong Kong og Australia.

SB Seating produserer sine sitteløsninger etter prinsippene for «Masseprodusert Skreddersøm» (Mass Customization). Fabrikken på Røros blir regnet blant de aller fremste innen masseprodusert skreddersøm, og har gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt innen området.

Nytt pulverlakkeringsanlegg

For å sikre framtidig konkurransekraft investeres det i nytt pulverlakkeringsanlegg på fabrikken på Røros. Det nye anlegget er en vesentlig oppgradering, og sikrer at SB Seating vil kunne levere miljømessig riktige kvalitetsprodukter med stor grad av lokal verdiskapning. Anlegget vil levere produkter i pulverlakkert stål og aluminium, primært til SB Seatings fabrikker. Anlegget vil i tillegg til å øke kapasiteten på pulverlakkering med ca 40%, også redusere energiforbruk vesentlig gjennom bedre utnyttelse av tilført energi.

Videreutvikling av produksjonssystem for Masseprodusert Skreddersøm 

SB Seating Røros produserer etter prinsippene for masseprodusert skreddersøm , og etterstreber å kunne produsere alle hovedmodeller uten omstilling i produksjonen. Stadig økende kompleksitet i produktporteføljen fører til behov for kontinuerlig å utvikle smartere produksjonssystemer. For å fortsatt kunne produsere hvilken som helst kundespesifisert stol uten effektivitetstap, utvikler vi nå neste generasjons produksjonssystem Superflex 2.0. I april starter implementering av den tekniske løsningen, som skal bidra til økt produktivitet på eksisterende produktportefølje. Med dette sikrer vi at vi også i framtiden kan produsere 1000 ulike stoler like raskt og effektivt som 1000 identiske stoler , skriver SB Seating i en pressemelding.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn