Satser på engler

TV-aksjonskomiteen 2018: Bjørn Salvesen, Berit Sevatdal og Harald Hauge. Foto: Privat

Årets TV-aksjon er til inntekt for Kirkens Bymisjon. I forbindelse med aksjonen har kunstneren Kjell Stedenfeldt laget en Røros-utgave av de populære glassenglene til Bymisjonen i Trondheim, skriver TV-aksjonskomiteen på Røros i en pressemelding.

«Rørosengelen».

Bymisjonens glassengler lages på Engleverkstedet i Trondheim. De lages av knust glass, og bærer i seg en vakker symbolikk: Av det som har gått i stykker, kan det skapes noe nytt og vakkert. Kjell Stedenfeldt er mannen som har designet glassenglene. Nå han han gjort avtale med den lokale TV-aksjonskomiteen om å produsere et parti slike engler med Røros kommunes våpenfarger rødt og gull på brystet. Disse vil bli solgt for 250 kroner stykket, noe som er vanlig glassengelpris. Tanken bak prosjektet er å skape positiv blest om TV-aksjonen og skaffe inntekter til aksjonen og Bymisjonen. Stedenfeldt vil også lage en større utgave av engelen som planlegges auksjonert bort til inntekt for TV-aksjonen.

Englemakerne som lager glassenglene er mennesker som av ulike årsaker er i en sårbar fase av livet. Årsakene er mange og forskjellige. Noen har en kronisk sykdom, andre har fått livet snudd opp ned for en periode. Fellesbetegnelsen er gleden over å være sammen, å ha en jobb å gå til og ikke minst lage et vakkert produkt som er til inntekt for Bymisjonens arbeid.

Kunstneren selv, Kjell Stedenfeldt, vil stå utenfor Frivillighetssentralen Gnist på Røros onsdag 10. og torsdag 11. oktober mellom klokka 12 og klokka 15. Der vil han, sammen med representanter fra den lokale TV-aksjonskomiteen, selge pinnevafler og glassengler og fortelle om Bymisjonens arbeid. TV-aksjonskomiteen håper på stor interesse om prosjektet, og oppfordrer så mange som mulig til å legge veien forbi Frivillighetssentralen i Tufta denne dagen.