Fotballspiller Maren Selboe Lein. Foto: Tove Østby

Satser fullt og helt på fotball

I vinter ble Maren Selboe Lein tatt ut på kretslaget i fotball for jenter-14. Til daglig spiller Maren for Røros IL på både jenter-14 og jenter-17. Begge lagene er nå fullt i gang med årets serie.

Uttaket til kretslaget startet for Maren i desember i fjor, med treninger med lagene i regionen, så var det 2 kampdager. Først fra sone sør, og så for hele Trøndelag. Det var 18 fotballspillere som kom på kretslaget, Maren var en av dem. Da ble det noen samlinger, treninger og kamper. Det var samlinger på Malvik i Abrahallen. Maren synes det har vært en bra vinter med kretslaget.

Maren trener litt fotball hver dag. På banen spiller hun venstre midtbane. Hun har gått på fotball siden det ble organisert siden starten. Hun synes fotball er gøy bl.a. fordi det er lagspill.

– Jeg har storesøsken som det var gøy å spille med da jeg var liten, ute på gårdsplassen, sier Maren Selboe Lein.

Utenom fotball bruker Maren tiden sin på skole og sammen med venner. Hun har også spilt håndball i vinter, men nå har hun bestemt seg for å satse fullt og helt på fotball.

– Jeg tror det blir ganske likt. Da trenger jeg ikke å tenke på at jeg må dra på håndballtreninger og må på kamp den dagen. Jeg trenger ikke å tenke på noe annet enn fotball, sier den unge fotballspilleren.

For Maren er det fotball som er livet. Drømmen hennes er på kort sikt å komme inn på nytt uttak på kretslaget, til høsten. Så etterhvert bli proff og spille fotball hver dag.

Til kretslaget er det uttak i januar for vårsesongen, og uttak for vintersesongen på høsten. I sommer er det pause fra kretslaget. Nå er Maren spent på om hun kommer inn på kretslaget til høsten. Hun trener ikke på noe spesielt for å komme inn på kretslaget i høst.

– Jeg gjør bare det jeg pleier. Det fungerte i vinter, jeg var mye på trening, da kom jeg inn til vårsesongen. Da må jeg bare fortsette med å trene godt i sommer, så kanskje det går i høst også, sier Maren.

– Det var litt annerledes å trene med kretslaget. Jeg var litt sjenert i starten ihvertfall, da jeg var ny. Men det var gøy. Det var høyt nivå, men jeg har trent en del med jenter-17, og da trener jeg også med damelaget så da følte jeg at det ble ikke så skremmende på en måte, når jeg har trent med høyere nivå før, sier Maren.

Kretslaget har i vårsesongen spilt fem kamper mot andre kretser. De spilte mot Nord-Møre, Møre- og Romsdal og Oslo.

Maren Selboe Lein. Foto: Tove Østby
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn