Rørosviddas Perle til topps

Eva Nordfjell tar imot prisen i Det Norske Måltid. Skjermdump Stavanger Aftenblad.

Rørosviddas Perle – mørbrad av reinsdyrkalv fra Rørosrein AS vant klassen Årets kjøtt i Det Norske Måltid. Prisen ble delt ut på Clarion Hotel Energy i Stavanger i kveld. Rørosrein hadde med to produkter i klassen Årets kjøtt, det andre produktet var ytrefilet av reinsdyr kalv.

Juryens begrunnelse: Årets vinner kommer i en flott innpakning med god informasjon og har et svært innbydende utseende. Det krever stor innsats og svært god kvalitetskontroll hos produsenten for å få fram produkter av denne kvaliteten. Dommerne bemerker at det er flott at produkter og råvarer som har lange tradisjoner i Norge gjøres tilgjengelig for et større publikum. Produktet har en ren og fyldig smak og en perfekt konsistens. Det er renskåret og pent trimmet med jevn farge. Produktet lukter rent og komplekst av fjell og viltkjøtt. Juryleder er Einar Risvik.

Det Norske Måltid (DNM) er en kåring av de beste mat- og drikkeproduktene i Norge. Det Norske Måltid har som formål å synliggjøre bredden av landets matproduksjon og de unike råvarene som blir produsert. DNM ønsker å bidra til at nye produkter og råvarer får mulighet til vekst, slik at flere forbrukere blir bevisst norsk matkvalitet og mangfold.