Rørosbandet BAKRUS slipper singel

BAKRUS - Fra venstre: Vegard Moan Viken, Jonas Jansen Ramsfjell, Steffen Lilleevjen,Odd Ragnar Bukkvoll (Foran).

Punkbandet BAKRUS, som nylig gikk videre til finalen i TM: Live, slipper sin singel «Ny Dag» 9. november.

Låta Ny Dag er en energisk punklåt som tar for seg utilpasshet i det hverdagslige, og lengsel etter noe bedre. På snaue fire minutter hamrer den seg gjennom en rekke knallharde riff, før låta åpner seg til avslutning med høy allsang faktor. Sammen med singelen slippes en musikkvideo, egenhendig produsert på nullbudsjett, skriver BAKRUS i en pressemelding.

Finaleklare BAKRUS

Bandet Bakrus består av de fire rørosingene Jonas Jansen Ramsfjell (22), gitar og vokal, Steffen Lilleevjen (24), gitar, Vegard Moan Viken (23), bass, og Odd Ragnar Bukkvoll (25, trommer.

Bandet ble stiftet i 2013 med mål om å holde den gamle norskrocken i live. Coverlåter fra Joachim Nielsen, Per Bergersen, og andre, har over tid blitt et reportoar av egne låter med en mer moderne punklyd. Raske, hardtslående riff settes opp i kontrast mot myke, svevende melodier, og sammen danner dette bakteppet til ekte, ærlige tekster om det å være menneske. For selv om lyden til bandet har utviklet seg vekk fra der de begynte, holder de fortsatt hardt på at tekstinnholdet er det viktigste.

Bandet er finaleaktuelle i TM:Live 2018, etter å ha scoret best i sin uttaksrunde. I begrunnelsen fra juryen heter det bl.a.: «Enstemmig ble de også sendt videre til finalen. Et superforfriskende band som syner oss både låtskrivertalent og evnen til å bygge opp ei låt, alt i en aura av tøff, ungdommenlig energi. – forfriskende!!»

Debutalbum i desember

Bandets debutalbum er satt til å komme ut digitalt og på vinyl den 14. desember 2018. Albumet, ved navn «Tynn Kjærlighet», tar for seg temaer som lengsel, opprør, og å ikke klare å gi slipp på ting man helst burde gitt slipp på for lenge siden. Platecoveret er tegnet av Rørosingen Ola Lysgaard, og bandet har mottatt støtte fra Frifond til utgivelsen.

Platecover for singelen «Ny Dag»