Røros nede for telling – nytt stortap

Foto: Jan Ove Sorken

Røros er fortsatt uten seier etter fotballferien, og med det de viser for tiden er det heller ikke noe som tilsier at de vil få mange poeng framover. Etter å ha åpnet høstsesongen med tre stortap og 1-21 i målforskjell , banker nedrykk spøkelset på garderobedøra.

Det var bare de mest ivrige rørospatrioter som møtte opp på Øra for å se hjemmelaget bli slått så klart som 1-6 mot Kil/Hemne lørdag, etter 1-2 ved pause. Gjestene var heller ikke noe stort lag, men når Røros er i det gavemilde hjørnet, er det lett for motstanderen å putte på en del mål. Selv om Plassryssen i perioder spilte jevnt med sine motstandere og spilte seg i tillegg til flere store sjanser, som burde ha gitt uttelling.Men så raknet det  nok en gang på slutten av en kamp og de siste ti minuttene ble et mareritt og Kil/Hemne scoret 4 mål !.

Det første kvarteret var jevnspilt med et par halvsjanser til begge lag. 22 minutter var spilt da gjesten tok ledelsen 1-0 etter en retur fra et skudd som smalt i stanga. Røros kom seg fort etter baklengsmålet og bet godt fra seg. Etter 33 minutter dundret Alen Hurtic ballen i mål fra 20 meter på et velplassert skudd og utlignet til 1-1. Seks minutter før pause åpnet Røros forsvaret sin låvedør og et knallhard og velplassert skudd fra skrå vinkel smalt inn bak Røros-keeper Peder Løkken til 1-2, som var stillingen ved pause.

MÅL 0-1. Foto: Jan Ove Sorken
Alen Hurtic utligner til 1-1. Foto: Jan Ove Sorken
MÅL 1-2. Foto: Jan Ove Sorken

Plassryssen åpnet andre omgang bra og etter to minutter skjøt Mats Indset i tverrliggeren. Like etterpå hadde Marius Vintervold en god heading og Alen Hurtic et godt skudd som ikke ville over målstreken. Kampen bølget nå frem og tilbake, med sjanser i begge ender – men det var litt farligere når gjesten var i angrep. 80 minutter spilt lyste det på stadiontavla da Kil/Hemne gikk opp til 3-1 på en velplassert heading. Etter denne scoringen raknet det igjen for Røros, særlig etter at de jaget utligning til 2-2 og gikk over til tre bak. 1-6 sto det da 93 minutter var spilt.

Nå må Røros samle seg , for til helgen skal de over fjellet og møte Tydal. Her ligger det en sekspoengs kamp i potten.

ALLE FOTO: JAN OVE SORKEN

Foto: Jan Ove Sorken