Nåværende og tidligere barnehagebarn i Galåen barnehage delte ut rose til mannen som holdt liv i barnehagen. Foto: Tore Østby

Rørende heder til Ingulf

Da Røros kommune vedtok å legge ned barnehagen i Galåen, gikk Ingulf Galåen på barrikadene. Han sto i spissen for etableringen av en privat barnehage, som lever i beste velgående.

I kveld fikk Ingulf Galåen tildelt kongen fortjenestemedalje til stor jubel i Galåen samfunnshus. Med medaljen plantet på brystet, kom tidligere og nåværende barnehage frem med hver sin rose til barnehagens far.

Det er bare 21. oktober enda, men dette kan ha vært årets mest rørende øyeblikk.

Ingulf Galåen fikk kongens fortjenestemedalje etter at Inga Ryen Evavold og Hans Svein Urdahl Wendelbo kom opp med forslaget. Senterpartikjempen ble hedret etter initiativ fra to av sin politiske motstandere. Begrunnelsene for fortjenestemedalje til Ingulf Galåen er mange. Han har hatt stor suksess som gründer, og har vært en av de mest markante forkjemperne for Røros sitt lokalmat-eventyr.

Gründervirksomheten tok av med eggproduksjon, og nå er Galåvolden gård en ledende småskala osteprodusent og iskremprodusent for å nevne noe. Han har hatt et glødende politisk engasjement, og nekter fortsatt å avlegge sin stemme i Gymbygget i protest mot at stemmelokalene i Galåen ble lagt ned.

Han har hatt og har et stort engasjement for bygda si. Galåen samfunnshus og Galåen barnehage er eksempel på det. Han har også gjort en stor innsats for å ta var på og fremme historien om Hiort-Engan, blant annet med historiske vandringer. I dag var det barnehagebarna som sto for den historiske vandringen med sine roser. Rørosnytt gratulerer Ingulf Galåen med kongens fortjenestemedalje!

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest