G-sport har en meget rikholdig sportsfiskeavdeling. Foto: Tore Østby

Riktig utstyr er viktig

Betalt innhold

Det er mange som kommer innom for å leie sykkel, kano og kajakk. Det er ikke mange Rørosinger som benytter seg av dette, men det er veldig populært blant turistene. Håper at Rørosingene også skal oppdage denne spennende muligheten, sier Jørn Engzelius.

Dette kan bli sommeren der innbyggerne i Røros kommune oppdager alle mulighetene vi har i egen kommune. Hvert år reiser folk langt for å feriere her, og koser seg med alle attraksjonene som finnes.
Røros har et enormt edderkoppnett av stier og veier, fra historisk tid, og nyere tid. Lett å nå, lett å gå og lett å sykle.

– Jeg håper flere skal oppdage den skatten vi er omgitt av, og ut å få de fine turopplevelsene. Det erikke nødvendig å legge ut på ekstremt lange og strabasiøse turer for å få den gode turopplevelsen.
Korte turer kan gi mye, og det er helt ok å sette seg ned på fine steder og bare nyte turmaten og omgivelsene. Vi har alt som trengs til all slags turer. Riktig utstyr er viktig. Det har mye å si for opplevelsen man sitter igjen med, sier Jørn Engzelius.

Hengekøyer er sommerens store hit!
Foto: Anita Sivertsgård

En av skattene er kanoturer på Hådalselva og i tømmerrennene. Bygget for å frakte tømmer til Kobberverkets drift. Det er mange som leier seg kano og legger ut på kanoturer i Hådalselva.

– Turistene har supre opplevelser med dette, og jeg håper flere fra lokalbefolkningen også får øynene opp for denne muligheten som finnes rett utenfor stuevinduene, sier Jørn Engzelius.

Området rundt Røros er full av fine teltplasser. Det er også mange som dropper teltet og velger hengekøye i stedet. Hengekøyer finnes i mange varianter. Det finnes hengekøyer som fortoner seg som hengende telt, og en myggnetting er å anbefale når man skal sove under åpen himmel.
Hengekøyer er lette å ha med seg, og to solide trær i riktig avstand er det man trenger for å ligge godt.

Fiske

Fiskemulighetene er store i Røros kommune. Det er fiskekort som gir tilgang over alt, og forskjellige fiskekort på forskjellige vann. På I-natur er det mulig å kjøpe et fiskekort som gjelder for hele Femundsmarka. En annen løsning som gir store muligheter, er Statskogkortet.

G-sport Røros har stort utvalg i fiskeutstyr.Det skorter heller ikke på kunnskap om fiske lokalt, og det
er gode råd å få med på handelen. Dette gjelder både valg av utstyr og hvor det er best å fiske. G-sport skaffer også det som trengs av fiskekort.

– Alle Rørosinger burde hatt statskogkortet. Det gir utrolig store muligheter, både i Femundsmarka, Røros vestre med hele området mot Storwartz og Fjellkirka samt det meste av Håelva.

Jakt

– Jeg tror ikke det finnes noen andre plasser, som er så heldig som Røros når det kommer til jakt. Jakt er en mulighet for alle som bor i kommunen. Det er ingen begrensning på hvor mange kort som selges til innebygdsboende. Et jaktkort på Røros er utrolig billig. Det koster 200 kroner for sesongen.
Det er like mye som mange betaler for en dags jakt andre steder. Det er en forutsetning for jakt, at man har betalt jegerlisensen. Det jaktes både rype, orrfugl og storfugl.

Jakta er regulert, for å holde bestandene opp. Dette følges kontinuerlig, og skulle det bli nødvendig, stoppes jakta.

Røros Sport har også utstyret som trengs til jakt, i ei egen jaktavdeling i kjellere. Der finnes det våpen, ammunisjon og alt annet jaktutstyr.

Jørn håper Rørosingene får øynene opp for mulighetene med kano og kajak.
Foto: Anita Sivertsgård.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn