Redningsaksjon i pipe

Kristian H. Vaa og skjæreungen som han nettopp har reddet. Foto: Privat

På lørdag kom en skjæreunge ned i piperøret på «fjøset» på Regnbuegården. Driver av Regnbuegården, Bjørg Sigrunn Glesnes leier ut fjøset til gjester, og det var noen av gjestene som oppdaget fugleungen. Etter at gjestene var reist i går fikk Bjørg Sigrunn hjelp av nabo, Kristian H. Vaa til å redde fuglen.

– En fortvilet situasjon oppsto i helga når gjester i «fjøset» kom og sa at det var noe inni pipa. Det skrapa og pep inni pipa, det måtte være et dyr eller en fugl. Og jeg helt fortvilet, klokka var halv 11 på kvelden, og de hadde hørt dette lenge. De skulle reise dagen etter så jeg fikk da en nabo til å hjelpe meg. Det var kjempe bra for han hadde gjort dette før tror jeg, hadde ihvertfall reddet fugler før ute i steinrøyser. Så han hadde plastpose og hansker,  vi ordnet til så godt vi kunne begge to og fikk ut fuglen i live. Skjæreungen ble i pipa i ca. 12 timer, utrolig at den var i live, sier driver av Regnbugården, Bjørg Sigrunn Glesnes til Rørosnytt.

Etter at skjæreungen var reddet fikk den vann og Mariekjeks på plenen. I følge Bjørg Sigrunn sjanglet og datt fuglen, men etter et par timer klarte den å fly over taket. Moren til fugleungen kom etter hvert.

– Moren styret og hakket. Hun var bort til ungen, og etter hvert spiste hun opp resten av kjeksen, så fløy hun, og litt etter var også ungen fløyet. sier Bjørg Sigrunn.

Tidligere i vår fikk Bjørg Sigrunn hellene som var på begge pipene på Regnbuegården fjernet, slik at det skulle bli enklere å feie. Nå skal hun legge netting over pipa, slik at ikke flere fugler skal komme i samme situasjon som skjæreungen.

Skjærungen fikk Mariekjeks etter at den var reddet. Foto: Privat
Gjennom denne luken ble skjæreungen reddet ut fra pipen. Foto: Tove Østby