Pop-up lokal mat

Reiselivets hus. Foto: Tore Østby

For sommerperioden 10. juli til 11. august blir det POP-UP butikk med salg av lokal mat og drikke fra Røros-traktene i reiselivets hus. Produsentene bak tiltaket er Moseng Gård, Galåvolden Gård, Kalsa Gårdsbakeri, Stensaas Reinsdyrslakteri, Fjellurt, Dyrk Mølle og Eggen Gardsysteri. Utsalget retter seg blant annet mot tilreisende som ønsker spiselige souvernirer.

– Røros er vertskap for mange besøkende i løpet av sommeren og det er synd om vi ikke har mulighet til å nå disse». For å kunne tilby sine varer har derfor flere produsenter gått sammen for å åpne POP-UP butikk. Vi hadde POP-up butikk med utsalg og enkel servering under Rørosmartnan også og da fikk vi gode tilbakemeldinger fra både tilreisende og rørosinger. Vi utvider nå utvalget litt og lærer av det vi gjorde da, sier daglig leder på Galåvolden Gård Ingulf Galåen.

Pop-Up butikken vi ha langt større utvalg enn dagligvarebutikkene har av varer fra de produsentene som deltar. Det vil også bli noe supplerende lokalmat fra andre produsenter. Enkelte dager vil det også bli salg av f eks kuleis, burger og toast.

Butikken kommer til å være betjent av produsentene selv, så her har man mulighet til å komme tett på den som produserer varene.

– For oss som produsenter er dette en kjempefin arena for å bli bedre kjent med noen av våre kunder, og få tilbakemeldinger på både eksisterende produkter og kanskje nye produktideer, sier Johanne Stensaas ved Stensaasen Reinsdyrslakteri.