Overnatting i Fjellkirka

Fjellkjerka. Foto: Privat

I sommer vil Fjellkirka på Røros ta imot overnattingsgjester. Det er første året Fjellkirka har åpent tilbud om overnatting med vertskap tilstede og med servering av frokost. Kirka blir åpen for overnattingsgjester fra torsdag 19.juli til torsdag 2. august.

– Ordinært kan enkeltrom eller hele fjellkirka leies. Og det er det endel som benytter seg av, sier Randi Gran Tørring som sammen med Kjell Andreas Tørring er vertskap på Fjellkirka de to ukene i sommer.

– Vi gleder oss, sier Randi og Kjell Andreas til Rørosnytt.

Vertskapet tilbyr overnatting med frokost. Det er enkel standard på rommene og felles bad og toalett på gangen. Og vaskefat på rommet for de som vil benytte det.

Fjellkirka har 22 sengeplasser fordelt på 6 rom. På rommene er det køyesenger. For overnattingsgjestene vil kafeteria som er åpen hver ettermiddag være et supplement. På ettermiddagen tirsdager og torsdager blir det servert suppe. Ellers vil de varmt anbefale de gode spisestedene på Røros.

– Det er kjøpt inn en del engangssengetøy som de som ikke har med sengetøy kan kjøpe. Også håndklær. Vi ønsker å servere en enkel men god frokost – med smak av
Rørosprodukter. Vi ønsker at den unike plassen på toppen av verdens tak – som en uttalte det – skal oppdages og nytes av flere enn oss. Så tror vi at det kan være greit med et rimelig overnattingstilbud på Røros, sier Randi.

Vertskapet ser for seg at tilbudet pssser for de som er ute etter noe annet enn ordinær hotellovernatting. Det være seg syklister, bilister eller vandrere.

– Vi vet av egen erfaring at barnefamilier trives på Fjellkirka. Vi håper at våre gjester vil benytte muligheten til å oppleve Elden og Christiania Sextusforestillingen, sier Randi.