Foto: Oslo-filharmonien, Fred-Olav Vatne

Oslo Philharmoniske spiller i Bergstadens Ziir

Mindre enn to år etter at Berliner Philharmoniker la sin 1. maikonsert til Røros, kommer Oslo Filharmonien. Det har Rørosnytt fått bekreftet fra Oslo Philharmoniske orkester i dag. 15. februar spiller det norske innslaget blant Europa fornemste orkestere til Bergstadens Ziir. Oslo Filharmonien har reist kortere, men står ikke tilbake for sine tyske kolleger hva gjelder internasjonal anerkjennelse.

Oslo-Filharmonien er et internasjonalt anerkjent symfoniorkester med over 100 musikere og en nesten 100 år lang historie. Oslo-Filharmonien har 108 fast ansatte musikere og en administrasjon på 20 personer.

Oslo-Filharmonien spiller årlig ca. 60-70 konserter i Oslo, hovedsakelig i Oslo Konserthus, men også på en rekke andre andre arenaer i byen. Orkestret spiller musikk innenfor et bredt repertoar, ofte med internasjonalt kjente solister og dirigenter. Orkesteret har vært på turneer i inn- og utland, men dette er første gangen de kommer til Røros siden 1950-tallet. Vasily Petrenko, som er orkesterets sjefdirigent, er en av sin generasjons mest anerkjente og profilerte dirigenter internasjonalt. Han dirigerte Oslo-Filharmonien for første gang i 2009.
I likhet med da Berliner Philharmoniker var her, er det Vinterfestspill i Bergstaden som er arrangør. Kari Klüge ønsker ikke å kommentere saken i kveld, men viser til at det vil komme en pressemelding i morgen. Da får vi trolig vite hva orkesteret skal fremføre og hvilke solister som er med. Billetten til konserten vil i følge Oslo-Filharmoniens salgskontor bli lagt ut en av de nærmeste dagene.
Logo Bergstaden Elektro
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest