Daglig leder på Bygger'n Røros viser frem en Husqvarna robotklipper.

Nyt sommer’n – La robotklipperen gjøre jobben 

Annonsørinnhold:

Robotklipperen har kommet for å bli. Den begynner å bli allemannseie etter at folk har fått øynene opp for alle fordelene med denne investeringen. Man får mer fritid, mindre gress-stress, finere plen og det sparer miljøet. 

Mer tid og lettere hverdag

– Vi ser at folk vil ha en lettere hverdag og ønsker å bruke fritiden sin på andre ting. Ikke bare slipper man å bruke tid på å slå gresset, man slipper også bruke tid på å tenke at man burde klippet gresset i dag, eller kanskje helst i går, sier Tore Sundt, daglig leder ved Bygger’n Røros. Med en robot som programmeres til å klippe etter ønske eller ved behov, er jobben gjort før man rekker og ergre seg over hvor fort gresset gror.

Finere plen

Siden roboten klipper gresset før det blir for langt, blir det vanskeligere for mose å vokse. Klipperen legger igjen gresset på plena, noe som gir næring til jorda og man får en sunnere, finere og jevnere plen. 

Hvordan velge robot?

Robort-ekspertene på Bygger’n  anbefaler at du vurderer ditt behov nøye, før du velger robotklipper. 

– Det vi spør om når noen lurer på hvilken robot de trenger, er hvor stor plen de har og om de har skråninger eller trange passasjer. De ulike robotklipperne dekker ulike tomtestørrelser og typografi, og det er derfor viktig å velge en som passer din plen, forklarer Tore. Vi har modeller fra Husqvarna som dekker alle behov. 

Montering 

Før man kan bruke roboten må man finne en optimal plassering av ladestasjon, og legge ned begrensning- og guidekabel, så roboten holder seg på din eiendom og ikke klipper i blomsterbedet. Noen velger å montere lina selv, og det er definitivt mulig. 

– For de som ikke vil legge tråden selv bistår vi gjerne med det. Vi har fagfolk som kan jobben. Vi har mye erfaring med å gå rundt på tomter og finne den optimale løsningen, så klipperen gjør en best mulig jobb, forteller Tore.

Perfekt på hytta

– Vi monterer også mange roboter på hytter i området. De fleste drar jo på hytta for å slappe av, eller har andre prosjekter der de vil prioritere. Man bruker en app på telefonen for å ha oversikt over klippinga, sier Tore. 

Tips

– Det er viktig at klipperen står frostfritt om vinteren. Batteriet tåler ikke frost. Vi går selvfølgelig gjennom tips og triks med kundene som handler robotklipper hos oss. Ellers krever ikke robotene stort av vedlikehold i motsetning til motorklippere. Knivbladene bør skiftes et par ganger i løpet av sesongen og vi anbefaler å fjerne gress fra hjul og understell i ny og ne, sier Tore.

Gøy med robot

Familier gir ofte navn til klipperen sin. Karl I Hagen er et populært navn. Ellers er det mulig å få den foliert som marihøne, giraff eller det du skulle ønske. 

– Husqvarna har gode garantier og er det merket vi har valgt å satse på. De har kvalitetsprodukter som både vi og kundene våre er veldig fornøyd med, avslutter Tore Sundt på Bygger´n Røros.

Ta en tur innom Bygger’n eller ring for å finne ut hvilken robotklipper som passer best for din hage.