Nye turkamerater fra Bryggeriet

Annonsørinnhold:

De perlende drikkene fra Bryggeriet har endelig funnet veien ut av flaskene og ned i boksene. 

Dermed er forholdene lagt til rette, for å fylle tursekken med vill og vellaga drikke. Perlende tyttebær, Perlende blåbær og Perlende rabarbra på boks er de nye turkameratene fra Bryggeriet.

De nye boksene har fått et lekkert design, som har en overflate som gir et godt grep, selv med kalde og fuktige fingre. De tar liten plass i sekken og om det blir litt knall og fall underveis, trengs det bare et lite knips på boksen, så bruser det ikke over. I løpet av denne påska, kommer mange til å nyte bryggeriets perler på fjelltopper og rasteplasser.

Flotte nye etiketter på de perlende drikkene fra Røros Bryggeriet.

Den største fordelen med overgangen til bokser, er at nå kan tomgodset pantes. 31. august 2018 ble det slutt på panting av glassflasker. Det er viktig å ta med seg alle turkameratene ned igjen fra fjellet.  

Nordmenn er flinke til å pante bokser. I 2021 ble en milliard bokser pantet, og dette øker år for år. Over 90% av alle boksene som selges i Norge, blir pantet. Målet er selvfølgelig 100%. Det som skjer med boksene etter at de er pantet, er at de smeltes og brukes til produksjon av nye bokser og annen emballasje.

Røros Bryggeri bruker slagordet “Vi tar bryggerifaget på alvor, men tilsetter masse kjærlighet og en dæsj humor”. Nå inneholder de perlende drikkene mer enn humor. Blåbær, tyttebær og rabarbra er høstet i nærområdet. Drikkene har med seg litt lokal tradisjon. Før ble blåbær, tyttebær og rabarbra brukt i saftproduksjon på gårdene i området.

Røros Bryggeri så dagens lys i 2009, men brusproduksjon har lengre historie her. Røros Mineralvannfabrikk ble opprettet i 1900 med Oliver Langen som bestyrer. Han kjøpte fabrikken i 1926, og den ble i familiens eie fram til den ble nedlagt i 1981.