Ny regissør og noen forandringer

Regissør for Elden 2018, Catrine Telle. Foto: Tove Østby

Catrine Telle er regissør for Elden 2018. Forrige helg startet de første øvingene til årets oppsetning, som har premiere 25. juli. Dette er første året Catrine Telle er regissør for Elden, og noen forandringer til årets forestilling har den nye regissøren allerede klart.

Mange av skuespillerne har vært med på Elden tidligere, og mange av dem i flere oppsetninger.

– Mange ting er løst, og mange ting er tenkt fint og alt mulig sånt no. Stemningen er god, og det er veldig, veldig fine folk og åpne folk. Jeg grudde meg fælt så det er mye bedre enn jeg trodde, sier den nye regissøren for Elden.

Catrine synes det er en relativt spesiell opplevelse å være regissør for et slik ei slik skuespill som Elden er.

– Det ene er at du er utendørs hele tiden og er helt slått ut når man kommer hjem. Men det andre er at det er stort, masse tradisjoner, det ligger hundrevis av føringer. Det er jo på en måte ikke en oppsetning av et skuespill, det er liksom å iscene sette en hel kultur, som er omkring Elden, som er omkring folk som har vært med. Noen har vært med siden de var 2,5 år. Det er masse verdifulle erfaringer som man er dum dersom man kaster overbord. Samtidig er jobben med å fornye det. Det er relativt spesielt, det ligner ikke noe annet jeg driver med, sier Catrine Telle.

Scenen til Elden er ved og på slegghaugene.

– Det er en fantastisk bakgrunn. Jeg såg det i fjor og såg det for mange år siden, da det var snudd andre veien her. Det er veldig spektakulært, rett og slett, altså det er veldig visuelt og det kan man ikke kaste vekk, men man må gjøre noe som er mot forventingen og da, sier Telle.