Geirr Lystrup har skrevet "Krystallslottet".

Krystallslottet er årets juleforestilling fra Teaterlaget

Krystallslottet er årets juleforestilling med barn og unge i Bergstaden Teaterlag. Det har vært øvd i flere måneder til årets helt nye og eventyrlige juleforestilling. I alt 27 aktører, hvor de fleste er mellom 7-16 år, har vært samlet en gang i uken til øving. Nå kan publikum begynne å glede seg også, for nå slippes billettene ut for salg. I alt 4 forestillinger blir det mulig å få med seg julemarkedshelgen. Premieren er lagt til torsdag, samme dag som julemarkedet på Røros starter, skriver Bergstaden Teaterlag i et informasjonsskriv om forestillingen.

 Ingen snøkrystaller – ingen jul

Krystallslottet er et drama skrevet av Geirr Lystrup. Krystallslottet ble første gang fortalt som en serie i Barnetimen for de minste NRK radio. Så kom CD´en (nominert til Spellemann) og boka illustrert av Malgorzata Piotrowska, boka ble siden bearbeidet til musikkspill.

Handlingen i juleforestillingen foregår i Naturia, en verden der alt blir til og dit alt forsvinner. Mennesket Ale treffer på «eventyr»-skikkelser, både gode og onde. De gode ønsker fred i Naturia og kjemper for å lage snø til jul, mens de onde ønsker å forvandle hele Naturia om til et gedigent kjøpesenter – Supernaturia. Heksa Gra vil eie hele verden og alt har sin pris i hennes verden. Krystall er den gode «prinsessen» som lager snø av krystaller. Heksa Gra har tatt over Krystallslottet, og Krystall trenger hjelp av Ale for å forhindre at Gra tar over hele Naturia. Midt oppi alt dette er trollregla til D’sember borte – den må han ha for å holde alt på plass i Naturia.

I forestillingen møter vi:

De GODE i Naturia: Krystall, D’sember, Kong Blå, snøalver, harepuser

De ONDE i Supernaturia: Gra (også i skikkelse av Grasiosa), Uvetter (roboter)

Mennesker: Gamle Ale, Ale og barnebarn

Lystrup gleder seg over valg av forestilling

Flere mindre teatergrupper og skoler har brukt stoffet på ulike vis før, men forfatteren kan fortelle at Krystallslottet aldri har vært satt opp av et teaterlag før. «Jeg er veldig glad for at dere gjør denne oppsettingen, spesielt hyggelig at det skjer på Røros, et kultursted i Norden som gjerne ser for oss i snø, med knitrende sledespor og lasskjørere» skriver Geirr til teaterlaget. Videre vil forfatteren påpeke at Krystallslottet som økologisk drama nok blir stadig mer aktuelt. Han gleder seg over at Bergstadens Teaterlag i år har valgt Krystallslottet som juleforestilling.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest