Denne blide gjengen skal sørge for at gjestene får en fin opplevelse av Røros i sommer. (Ikke i rekkefølge)Kjøkkenstaben: Eline Haugan Bordvik (Kjøkkensjef) Aleksander Storm (Kjøkkensjef) Martin Enget, Herman Hagesveen Hagen, Michal Nečas, Sivert Tveråen, Servering/øvrig stab: Nina Gustafsson (restaurantsjef) Marit Wold, Bente Opdal, Jens Andersen, Malin Gustafsson, Marina Medoš, Pablo de Oleo, Connie Hjelmseth, Marija Medić, (husøkonom, ikke med i dag). Foto: Iver Waldahl Lillegjære

Ny fasade og nytt innhold (+)

RS Servicenter

I dag åpner Vertshuset resturanten mens overnattingsdelen åpnes første juli. Et kokkeektepar som nye kjøkkensjefer og nyoppussede rom er en del av det nye for sommeren.

– Det er ganske mange nye fjes på Vertshuset i år. På kjøkkenet spesielt kanskje. Her har vi jo ansatt Eline og Aleksander som kjøkkensjef begge to pluss en nyutdannet kokk fra Oslo. I tillegg er det fin miks av gamle og nye fjes ellers på huset, sier daglig leder for Erzcheidergården Hotell og Vertshuset Røros Connie Hjelmseth til Rørosnytt.

Vertshuset åpner restauranten i dag og overnattingen fra første juli. Når vi var innom for å gjøre intervjuet var det allerede gjester innom for sjekke ut de nye lokalitetene så forventningene til “det nye” Vertshuset er tydeligvis til stede hos folk. 

– Vi åpner for middagsservering fra klokken 17:00 – 22:00 hver kveld fra og med mandag 21. juni. Fra første juli åpner vi opp overnattingsdelen vår. Så da blir det overnatting, frokost lunsj og middag her på huset, fortsetter Hjelmseth.

Lokal meny 

Kjøkkensjef Aleksander Storm sammen med kona Eline Haugan Bordvik har ansvaret for menyen. 

– Det blir en enkel meny med råvarer fra Røros med innslag av Trønderske og enkelte andre råvarer fra resten av landet. Den vil består av fire forretter, fire hovedretter og to desserter  ost og spekemat fra lokale produsenter, sier kjøkkensjef Aleksander Storm. 

Det tradisjonsrike kjøkkenet har i tillegg en treretters meny til litt større selskaper for å sette de riktige rammene rundt feiringer og bursdager. 

Nyoppusset

Ramm-gården der Vertshuset holder til har fått en en helt ny farge på fasaden. I perioden hvor de har holdt stengt har de også pusset opp innendørs forteller Hjelmseth.

– Fasaden er jo virkelig ny, det er fremdeles slik at vi må venne oss på den. Ellers har vi pusset opp rom og lagt nye gulv i restaurantene og generelt oppgradert i den tiden vi har holdt stengt, sier hun. 

Fjorårssommeren på Røros var godt besøkt, og Hjelmseth syns det ser lovende ut i år også. 

– Det er booket bra i restauranten og ruller på i overnattingsdelen så det ser ut til at vi har en bra sommer foran oss. Vi tror på en like bra sommer i år som i fjor, avslutter hun. 

Domus teaser