Ny butikk i gata

Igjen er det lys i vinduene og varer i hyllene i Kjerkgata Foto: Tore Østby
Anne Syrstad driver to butikker i Trondheim, Nå tester hun om det er grunnlag for butikk på Røros.
Foto: Tore Østby

Nå i desember er det igjen lys i vinduene og varer i hyllene i Kjerkgata 24. Anne Syrstad driver skobutikken  Big Foot i Munkegata i Trondheim og Barnas Outlet i Thomas Angels gate i samme by. Nå har hun tatt begge konseptene med seg til Røros på prøve.

Når Røros nå blir uten barnebutikk, og vi har liten konkurranse på sko, tester vi om det det er grunnlag for å drive en egen butikk på Røros på samme konsept som i Trondheim, sier Anne Syrstad til Rørosnytt.

Som navnet tilsier legger de ekstra vekt på å ha godt utvalg også for de med større føtter. Big foot importerer merkevarer direkte fra Tyskland, England og Nederland.

– Dette gjør vi for å være billigere enn netthandel på de samme varene, og vi skal slå netthandelen på service. Vi gir 90 dager returrett: pengene tilbake, sier Syrstad.

Barnas Outlet er også bygd på egen import av merkevarer, med et miljøperspektiv på virksomheten. Det satses på klær av naturmaterialer med lang levetid.

Anne Syrstad har fått en avtale med Galåen transport, som hver dag kan frakte opp varer fra Trondheim. Det er ikke avklart om det blir mer langsiktig butikkdrift på Røros. Resultatet i desember, vil trolig være avgjørende for den beslutningen.

– Vi har fått en mulighet av huseier for å teste om det er grunnlag for vårt konsept her på Røros. Vi ser fram til å høre hvilke ønsker kundene måtte ha til oss, sier Anne Syrstad.