Nominert til Folkelarmprisen

Gro Kjelleberg Solli. Foto: Tore Østby

Gro Kjelleberg Solli er nominert til Folkelarmprisen 2018 for platen «Stien eg fann». Platen er utgitt på Ta:lik.

Stien eg fann – Gro Kjelleberg Solli.

Tekst fra påmeldingen til Folkelarmprisen:

«Sjå! Det huset har eg vore med og sett i stand!», får eg ofte høyre frå handverkarar. «Høyr! Desse tonane har eg vore med og forma», kan eg med denne plata seie som musikar. Her er eit utvalg av repertoaret som har fulgt meg på konsertscener dei siste åra, saman med musikarar eg har samarbeidd lenge med. Du får høyre folketonar frå Nordmøre og Romsdal, stubbar og viser frå Os i Østerdalen og Røros, samt tre eigenskrivne songar som er mitt uttrykk i dag. Med meg har eg musikarane Øystein Sandbukt, Erik Oddmund Fostervoll og Marit Aspås. Folkemusikken var opprinneleg bruksmusikk. Om det var for å bysse barnet i søvn, underhalde, gje håp eller danse, fantes det alltid ein song. Her er nokre av tekstene og musikken eg fann. Håpar det fell i smak!

Her er ei pressemelding som FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedans har sendt ut om Folkelarmprisen 2018: 

Under Folkelarm 8. til 11. november blir de som har gitt ut folkemusikkplater det siste året feira. Utdelingen av Folkelarmprisen vil foregå på Riksscenen lørdag 10. november.

Folkelarmprisen er folkemusikkens og verdensmusikkens egen platepris, og har vært en viktig del av Folkelarm siden starten i 2005. Plateprisen er åpen for alle former for tradisjonsmusikk utøvet av musikere – med norsk eller ikke norsk bakgrunn. Albumet må være utgitt i Norge.

Årets jury har vurdert rundt 70 plater som har blitt gitt ut mellom 31. august i fjor og 1. september i år. De har kommet fram til følgende nominerte, i alfabetisk rekkefølge:

 Nominerte i kategori: Dokumentasjon

Alfred Maurstad: Alfred Maurstad-innspelingar frå 1927 til 1962 (Aksent)

Knut Kjøk: fele (Ta:lik)

Tor Homleid: Drangedalsspel (Ta:lik)

 Nominerte i kategori: Solo

Britt Pernille Frøholm: Nordfjord (Mere Records)
Thomas Nilssen og Ole Nilssen: Løten 2018 (Ta:lik)
Øyvind Brabant: Breksja (Etnisk musikklubb)

Nominerte i kategori: Tradisjonelt samspill

Gro Kjelleberg Solli: Stien eg fann (Ta:lik)

Margrete Nordmoen: Skal du langt (Ta:lik)

Sogesong: Så vide fara dei lindarord (Heilo/Grappa musikkforlag)

Sudan Dudan: Heimen der ute (Ta:lik)

Nominerte i kategori: Åpen klasse

Aslak Brimi kvartett: Vev (Ta:lik)

Erlend Apneseth: Nattsongar (Heilo/Grappa musikkforlag)

Irene Tillung med Ti på Taket: Hildersyn (Heilo/Grappa musikkforlag)

Mattis Kleppen: Bassgitar (Crispin Glover Records)
Nils Økland Band: Lysning (Heilo/Grappa musikkforlag)

I tillegg kåres også Årets folkemusiker, men her er det ingen nominerte på forhånd.

Om Folkelarm:
På Folkelarm i år får du over tre kvelder oppleve svært mange unike artister og grupper fra de nordiske landene. Det er konserter på fire scener og favner om alt fra solo hardingfele til større grupper med mer moderne folkemusikkuttrykk.

Utenom å være en festival med mye god musikk, er Folkelarm en møteplass for norsk og utenlandsk musikkbransje. De siste årene har Folkelarm samlet internasjonale delegater fra mange land, og en stor mengde norske delegater. Folkelarm arrangerer seminar og workshops og er en viktig arena for møter mellom artister og arrangører.

For publikum vil det også bli mulighet til å danse til noen av de beste dansemusikerene i landet flere av kveldene, og på lørdagen går Oslokappleiken av stabelen. Med andre ord er det duket for en innholdsrik helg på Riksscenen 8. til 10. november.

Meisterkonsert i Operaen
Søndag 11. November blir den 3 Meisterkonserten i Operaen arrangert. Vi har nok en gang klart å fylle Oslos storstue med både folkemusikk, folkedans og publikum. Her blir også prisen Årets folkemusiker og vinner av INTRO-folk presentert.