Nils Arne kommer til Røros

Knut Strømmevold. Foto: Tore Østby

Nils Arne Eggen og Otto Ulseth kommer til Røros under julemarkedet. På lørdagen skal de to møte leserne på Amneus Boghandel, og sitte der og signere bøker.

Knut Strømmevold ved Amneus Boghandel gleder seg stort til det fornemme besøket.

Nils Arne Eggen har en imponerende karriere både som spiller og trener.  Som spiller var han med å vinne tre seriegull og ett cupgull. Det store eventyret opplevde han likevel som trener. Det endte med  15 seriemesterskap og 6 cupmesterskap, og han er Norges suverent mest mediterte trener.

Ett av seriemesterskapene vant han som trener for Moss, Resten vant han med Rosenborg. Rorsenborg vant the double seks ganger med Eggen som trener, og gjorde det også i en rekke år bra i Champions league. 

Nils Arne Eggens trenerhistorie har også en link til Røros. I 1976 kom Rosenborg ledet av den engelske treneren George Curtis til Øra stadion for å møte Røros i cupen. Det endte i en av norsk fotballs største cup-bomber, da Røros vant 4-0. Det endte også med at Curtis fikk sparken, og den som tok over var Nils Arne Eggen.

Curtis var forøvrig opphavsmannen til et berømt fotballsitat, som han skal ha kommet med første gangen han entret en Rosenborgtrening: «This is a ball» Odd Iversen skal da ha replisert «Du må itj gå så fort fræm, no».

Tony Curtis ledet forøvrig Rosenborg til seriegull i 1969 og seriesølv i 1970.