Niklas og hundene har planene klare for løp i 2019

Niklas Rogne. Foto: Morten Haugsengen.

Hundekjører og Rørosingen Niklas Rogne (22) har siden han begynte å kjøre åpen og begrenset klasse i 2015 bemerket seg i sporten. Allerede som 18-åring pustet han de store navnene i nakken – de siste årene har han hatt de fleste konkurrentene bak seg i sporet.

Selv om Niklas ønsker å bruke all sin tid på hundene, jobber han til daglig som snekker. Han har en kennel bestående av 22 Alaska Husky, 18 voksne i trening og fire valper. Hundene skal ha stell, vann, fôr flere ganger daglig, og ikke minst mange timer med trening. Niklas har bevisst valgt å ikke ha «handler» som kan bistå med de daglige rutinene og treningen. Dette for å oppnå et optimalt forhold og samhold med hundene, kjenne deres styrker og svakheter og trene dem til et toppspann. Og om du møter Niklas og hundene, så merker du det sterke båndet mellom dem, står det i en pressemelding fra Niklas Rogne.

Niklas startet 2018 med å vinne Gausdal Maraton (300km), Da hadde han bare 13 hunder og disse brukte han. Maratonet har Europas lengste enkeltetappe på 200km – dette kjørte Niklas i ett strekk. Mange konkurrenter, deriblant Ralph Johannessen, Birgitte Næss og Ronny Frydenlund, sa de fryktet unggutten før start, og de ble overrasket over det gode løpet han la bak seg.

I året sesong av ”Monsen og hundene”, sa at Lars måtte se seg slått ikke bare av ringreven Robert Sørli, men også av den da for oss litt ukjente unggutten fra Røros Niklas Rogne. Rogne kom inn til en imponerende 2. plass i Femundløpet 2018. Dette er en prestasjon og plassering vi vet at alle de mer kjente og erfarne løperne endte opp med å bare drømme om.

Det er ikke flaks at Niklas vant sesongåpningen og hevder seg i teten, men et resultat av timevis med trening, samvær med hundene, nøye avl og fôring. Erfaringene fra 2018 skal han nå ta med seg inn i en ny.

Målet hans for Femundløpet er høye og han beskriver laget sitt på denne måten:

”Har 16 logrende bikkjer i trening hvor av 13 av det har sin første løpssesong. I år kjører vi for å få masse god og positiv erfaring med langdistanseløp”, sier Niklas Rogne i det han og hundene hans Herlig, Nemo og min nye superleder «rampete» Robin meldte seg på Femundløpet (600) 1. februar. Vi vet at hundene elsker trening og Niklas, og sammen ligger de i rute med planlagt trening før sesongstart. Selv om han er ung og ikke har kan jobbe med hund på heltid, er det ingen tvil. Niklas er klar for å gi konkurrentene det vi håper blir mer spennende løp enn de ønsker også på Finnmarksløpet (1200) som starter 8mars. Disse løpene er hovedmålene denne sesongen.

Niklas ser frem til en ny sesong og stiller også til start i Gausdal Maraton (300 km) 11. Januar og Gruveløpet (300km), som arrangeres av klubben hans Femund Trekkhund klubb,  19. januar.

Rogne har sikret seg viktige sponsoravtaler med Vom og hundemat vigor & Sage, Yukon hundeutstyr og seleverkstedet. I tillegg får han støtte fra Idrettsparken Hotell.

Niklas Rogne. Foto: Henrik Vikse.