Roar Nilsen viser frem en Aixam mopedbil. Foto: Ingvill Kaasin Montgomery

Mopedbil – et nytt fremkomstmiddel

Annonsørinnhold:

Den er utformet som en vanlig bil, har topp hastighet på 45km/t, er registrert som moped på 4 hjul og kan kjøres av 16 åringer og eldre som ikke får kjøre vanlig bil. Mopedbilen er en ny type kjøretøy langs norske veier.

I 2019 ble forskriften for mopedbil førerkort endret, noe som gjør at 16-åringer nå kan kjøre mopedbil. ATVer og UTVer har vært populære fremkomstmiddel for 16 og 17 åringer de siste årene. Nå har de enda et motorisert fremkomstmiddel og velge mellom.

– Mopedbilen er i utgangspunktet billigere og mer komfortabel å kjøre, og det er viktig for mange i denne kundegruppen, sier Roar Nilsen som er salgssjef på Outdoormotor på Tynset. 

Foto: Aixam

Frihet for foreldre og ungdom
Etter mange år med å kjøre poden til skole, venner og på fritidsaktiviteter er det nok mange foreldre som ser en ny frihet i at ungdommen kan komme seg dit de skal selv. I tillegg vil ungdommene få frihet av å komme seg hvor de vil, når de vil.

Det er ikke bare de unge som kjører mopedbil. Eldre som av forskjellige grunner ikke får kjøre bil kan søke om å få mopedlappen og kan dermed kjøre mopedbil. Det å komme seg rundt er viktig for å leve et fullt og selvstendig liv. Når grupper i samfunnet som ikke har muligheten til å kjøre bil, får denne muligheten, øker livskvaliteten for mange.  

Bygg din egen mopedbil
Outdoormotor selger mopedbiler av merket Aixam.

– Aixam er fransk og har laget og solgt mopedbiler i Europa siden 1975, så dette kan de, sier Roar. Aixam tilbyr mopedbiler med en kvalitets dieselmotor fra Kubota. De har elektriske biler også, men den er foreløpig under videreutvikling for å tåle den norske kulden, fortsetter han. At den kommer er det ingen tvil om.

På denne siden kan man bygge sin egen mopedbil. Velger man å sende en forespørsel vil Roar eller en av de andre ansatte, vil da hjelpe til med resten av prosessen fra prøvekjøring, valg av interiør og eksteriør til bestilling.

Billig i drift
Mopedbilen bruker 0,2-0,3 liter på mila, den er enkel og billig å vedlikeholde, derfor er den billig i drift.

– Mopedbilene kommer på mellom 120.000 til 200.000kr og det forventes at de har en høy bruktsalgsverdi i årene fremover, siden det er veldig få brukte mopedbiler å få kjøpt. Mopedbilen har blitt populær og det er nå 4 måneders bestillingstid om du velger å bygge din egen, så her gjelder det å være tidlig ute, sier Nilsen. Samtidig har vi biler i bestilling som er ledige og som kommer i år.

Er du nysgjerrig eller har lyst til å prøve en mopedbil, har Outdoormotor på Tynset demobiler og ekspertkompetanse og svarer gjerne på spørsmål. 

Outdoormotor Tynset har spesialisert seg på motoriserte kjøretøy og selger scootere, ATV/UTV, motorsykler, mopeder, båter, båtmotorer og tilhengere. Nå har de også lagt mopedbil til listen over fremkomstmidler de selger. 

Outdoormotor på Tynset er i dag forhandler av merkene Polaris, Honda, BK Hengeren, Tohatsu, Terhi, Pioner, Alloycraft, Klim, Fxr, Halvarssons med mer.