Krigsreporter besøker Røros

Fredrik Græsvik. Foto: Aage Aune

Han har rapportert hjem til Norge fra de skarpeste krigsområdene i verden. Noen ganger har kulene slått ned i bakken rundt ham mens han var live på TV. Fredrik Græsvik vil vise verden hva som skjer, for at folk skal forstå, og engasjere seg. I dag er Fredrik Græsvik på Røros for å holde foredrag.

– Fredrik er en svært erfaren journalist som har viet livet sitt til utenriksjournalistikken. Men først og fremst er han et godt menneske og en god venn. Med et uvanlig godt humør. Det er uvurdelig når man jobber sammen der det er krig og vanskelige arbeidsforhold, sier den prisbelønte fotografen Aage Aune til Rørosnytt.

Aune har jobbet sammen med Fredrik Græsvik i krigsområder i årevis.

I forbindelse med musikkteateret Elden arrangerer Rørosmuseet og Stiftelsen Elden foredragserien «Krig». Foredragene holdes i utstillingsavdelingen «Røros 1718» med Svein Eggans fotografier fra Elden og Stian Tranung sine illustrasjoner om krigen på Røros.

Fredrik Græsvik er utenrikskorrespondent i TV 2 og har dekket væpnede konflikter og krig i Asia, Europa og Afrika  i 26 år. Han har hatt et spesielt ansvar for TV 2s Midtøsten-dekning. Han er utdannet statsviter og journalist.

Fredrik Græsvik.
Foto: Aage Aune