Ikke et mobilt anlegg

Jan Ivar Ødegård mener Røros kommunes svar til kulturdepartementet og tippemidler til snøkanonanlegg i Langegga forvirrer mer en det klargjør. Rådmann Bernt Tennstran konkluderer i sitt svar med at Røros Idrettslag ikke har fått tippemidler uberettiget.

– Det er tåkelegging å kalle snøkanonanlegget i Langegga mobilt. Her er det 400 meter røranlegg og flere faste installasjoner. Uansett hvor stort et anlegg er kan det for så vidt flyttes, men for å være mobil må det være mye mer tilrettelagt for flyttbarhet enn her. Dessuten var avtale med grunneier lagt med i søknaden, sier Jan Ivar Ødegård til Rørosnytt.

Når alle svarene fra Røros kommune, Sør-Trøndelag Fylkeskommune og Røros IL  kommer inn, vil Kulturdepartementet ta stilling til om Røros IL må tilbakebetale tippemidler gitt til anlegget.

Jan Ivar Ødegård mener også at Rådmannen i Røros kommune, er i ferd med å sette seg selv på sidelinjen i forhold til det som skal skje videre i Langegga.

– Når Rådmannen går ut og flagger ståsted på Idrettslagets siden, gjør han seg langt på vei til part i saken. Han vil kunne bli inhabil når Idrettslaget nå vil lage en reguleringsplan for Langegga. Området er i dag regulert for hytter og Friluftsliv, mens idrettslaget vil regulere for idrettsanlegg, sier Ødegård.

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn