Klart for premiere

I kveld er det premiere på Bergstaden Teaterlag sin julesforestilling «Krystallslottet». Det er en tradisjon at teaterlaget setter opp en forestilling før jul. De siste årene har de satt opp Putti Plutti Pott. I år har teaterlaget med god hjelp fra Karianna Sommerro og Åsmund Lockert Rohde i SommerRohde valgt å sette opp Krystallslottet.

I går kveld var det generalprøve på Storstuggu. Rørosnytt møtte regissør, Dagne Olsberg etter generalprøven.

Krystallslottet er skrevet av Geirr Lystrup. Krystallslottet ble første gang fortalt som en serie i Barnetimen for de minste NRK radio. Så kom CD´en som var nominert til Spellemann og boka illustrert av Malgorzata Piotrowska, boka ble siden bearbeidet til musikkspill.

Handlingen i juleforestillingen foregår i Naturia, en verden der alt blir til og dit alt forsvinner. Mennesket Ale treffer på «eventyr»-skikkelser, både gode og onde. De gode ønsker fred i Naturia og kjemper for å lage snø til jul, mens de onde ønsker å forvandle hele Naturia om til et gedigent kjøpesenter – Supernaturia. Heksa Gra vil eie hele verden og alt har sin pris i hennes verden. Krystall er den gode «prinsessen» som lager snø av krystaller. Heksa Gra har tatt over Krystallslottet, og Krystall trenger hjelp av Ale for å forhindre at Gra tar over hele Naturia. Midt oppi alt dette er trollregla til D’sember borte – den må han ha for å holde alt på plass i Naturia.

Bergstaden Teaterlag skal ha fire forestillinger med Krystallslottet, på Storstuggu under Julemarkedet. Dette er en forestilling som er med på å gi både små og store julestemning. De unge skuespillerne imponerte på scenen. Publikum får bla. se snøalver, harer, roboter, Kong Blå og Krystall. Det er ledige billetter til kveldens premiere.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest