Klart for Nattåpent

Scenen til Bergstaden Old Stars er klar til Nattåpent. Foto: Tove Østby

I kveld arrangerer Røros Handelsstand Nattåpent. Dette er et tradisjonelt sommerarrangement på Røros, der de fleste butikkene i gatene og på Domus kjøpesenter har åpent til kl. 24. Nattåpent er et populært arrangement for både lokalbefolkningen og turister.

Årets Nattåpent byr på mye aktivitet og liv i sentrum. Nytt i år er Open Air Bowling og hoppeslott i parken på Nilsenhjørnet. Barnas Turlag blir også å treffe på Nattåpent.

– Dette er en festaften for Handelsstand, tilreisende og lokale folk, en skikkelig fin kveld. Denne kvelden bruker det å være fullt med folk og god stemning, sier leder for Røros Handelsstand, Liv Grådal.

Det blir også levende musikk flere steder i sentrum. Bergstaden Old Star spiller ved Plattingen, og Polkagrisan og Vømmølknektan spiller på Domus kjøpesenter. I tillegg blir det grilling og levende musikk i bakgården ved Peder Hiort mathus.

Vertshuset helgriller reinsdyr i bakgården, og det blir uteservering hos Kaffestuggu, Peder Hiort Mathus, Berkel & Bar, Trygstad Bakeri og Skanckebua. I Bergmannsgata skal Røros Amcarklubb stille ut sine biler.

– Dette kan bli en kveld for hele familien med handel, levende musikk og aktiviteter, sier Liv Grådal.

Leder for Røros Handelsstand, Liv Grådal. Foto: Tove Østby