I helga blir årets Gruveløp arrangert. Foto: Fredrik Lindgren

Klart for Gruveløpet

Lørdag 16.januar blir Gruveløpet arrangert for 5.gang. Det er lite snø i området der løpet skal kjøres. Men kjørere fra Femund Trekkhundklubb kjørte gjennom traseen til Gruveløpet i helga, og det går fint å kjøre løpet.

– Vi blir selvsagt glade dersom det kommer litt mer snø, sier Kristin Aasheim som er styremedlem i Femund Trekkhundklubb.

Gruveløpet har fellesstart fra Gjettjønna kl. 10. Det er 48 påmeldte kjørere. Mange er lokale, og en del kjørere kommer fra Østlandet og Trøndelag, som  gjerne kjører Gruveløpet før Femundløpet i februar.

– Gruveløpet er mer en løpstrening enn et treningsløp. Hovedhensikten er løpstrening, og et sosialt treff før de store løpene. Dette er et lavterskelløp, det er ingen fokus på premiering og plassering, sier Kristin til Rørosnytt.

Dette er et ganske nytt løp. De første årene var starten på Storwartz, noe som også ga navnet til løpet. Gruvløpet bruker Femundløpet sin trase`, og tidligere kjørte Femundløpet også over Storwartz.

Det er Femund Trekkhundklubb som arrangerer Gruveløpet, som er ca. 16 mil langt. Natt til søndag, tidlig søndagsmorgen kommer kjørerne i mål. Det er et sjekkpunkt i Tufsingdalen, og løpet har 4 timer hvile som er obligatorisk.

Gruveløpet er også en del av et rookiekurs. Et rookiekurs har en teori og en praktisk del for hundekjørere som ikke har kjørt løp før. Gruveløpet er del 2, teoridelen har kjørerne hatt tidligere i høst.

Foto: Fredrik Lindgren
Foto: Fredrik Lindgren
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest