Karolinerna återvänder på Sextus

Christianus Sextus. Foto: Tove Østby

I helga er det klart for ny forestilling på Christianus Sextus gruve. Årets forestilling heter «Karolinerna återvänder», og det er en forestilling i ettermiddag og en forestilling i morgen ettermiddag.

Dette er den sjette sommeren eminente artister og skuespillere via ord og toner tar publikum med inn i utvalgte deler av Johan Falkbergets forfatterskap. Hvert år har oppsetningen nytt tema, nytt manus og nye artister – alltid på høyt profesjonelt nivå.

Årets artister er Samuel Fröler, Lasse Kolsrud, Patrask og Røros Sangforening. Midt i det som fortsatt er igjen av Christianus Sextus gruve får publikum oppleve samspill mellom kunst, natur og industrihistorie.

I 2018 er det 300 år siden de svenske karolinernes felttog i Trøndelag, og dette markeres over store deler av både Norge og Sverige. Årets oppsetning forteller Falkbergets historie om den gamle karolineren Tol Olofsson tilbakekomst til Røros, fire år etter svenskenes dødsmarsj tilbake til hjemlandet.

I sommer som tidligere år har maler og grunneier av Christianus Sextus, Toril Kojan, kunstutstilling i stallen ved Sextus før og etter forestillingene.

Toril Kojan stiller ut i stallen på Christianus Sextus i helga. Foto: Tove Østby