Arbeidet med sålen er godt igang, og her ble det helg. Foto: Tore Østby

Kappløp med tiden for asfaltering

Grunnarbeidene pågår fortsatt på Gamle kongevei gjennom Galåen, og om det ikke kommer snø de nærmeste dagene kan det bli asfaltering før vinteren.

Veien ser nesten ferdig ut enkelte steder, men selve asfalteringen står igjen. Foto: Tore Østby

Værmeldingene de neste dagene gjør alle som håper på asfaltert vei før vinteren, yr av glede. Det er ikke meldt snø i oktober.De siste dagene er det kjørt på pukk, og lagt et lag av kvernet gammel asfalt på flere strekninger. Dette arbeidet må gjøres ferdig på hele strekningen, før asfalteringen kan starte.

Den nye sålen legges på duk. Der arbeidet ikke er gjort enda, ligger dukrullene langs veien.
Foto: Tore Østby

Den nye veisålen legges på duk. Denne duken gjør at det ikke blander seg dårligere masse inn i pukk-laget. Den kvernede gamle asfalten som legges mellom pukk-laget og den nye asfalten gjør kontaktflaten mellom disse lagene mer fleksibel. Dermed vil det øverste asfaltlaget få lengre levetid.

Det er et grundig arbeid som gjøres på veien, som ser ut til å lages med kjærlighet. Nye Gamle kongevei kommer til å bli helt konge allerede i høst, om kong vinter ikke kommer for tidlig. Kommer kong vinter for tidlig, kan det fort bli ni måneder å vente før en velskapt ny vei kommer til Galåverden.

Det gjøres grundig arbeid, og Gamle kongevei tar et steg opp både i kvalitet og i geografien.
Foto: Tore Østby.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest