Første jul på Bakeriet

Kenneth Sigvartsen, John Gunnar Hagen, Robert Thørn Kolberg og Fredrik Thørn Kolberg. Foto: Tove Østby

Snart feirer Bakeriet på Røros sin første jul. Steinovnsbakeriet åpnet 1.februar i år, og holder til i de tidligere lokalene til Dahls Bakeri. Driverne har fokus på tradisjonelt bakverk og lager de fleste av sine produkter for hånd. Her er det bakeriutsalg og kafé med både lunchretter og kaker på menyen. De driver også med catering til alle anledninger.

– Det holder ikke å bare være et bakeri og bare selge brød. Du må liksom ha flere føtter å stå på, for å få det til å gå rundt, sier Robert Thørn Kolberg, som er baker og en av eierne av Bakeriet på Røros.

Bakeriet blir drevet av to kokker og to bakere, og har derfor et bredt fagområde å ta av. I tillegg til 5 fast ansatte, har de i følge Robert ansatt noen flinke ungdommer som er med å hjelpe til i kafeen og ved kassa. Bakeriet er åpent 6 dager i uken, og er fast leverandør av brød til Bergstadens Hotel, Røros Hotell og Coop Mega Røros.

Julen

Før jul blir det salg av julebakst i Bakeriet, bl.a. sirupskake, julekake, cola-kjeks, kromkaker, Tyskeskiver, skrivefruer, havrekjeks, pjalt og kransekakestenger.

– Vi skal bake det vi selv har spist mye av i julen. Oppskriftene har vi fått av foreldre og besteforeldre. Vi skal ha et lite utvalg med slike ting som folk kanskje ikke orker å bake selv. Dersom du skal ha 7 sorter er det ikke sikkert at det er så artig å bake alle 7 selv, men man kan kjøpe noen her da, sier Robert.

Under Julemarkedet skal bakeriet ha en bod med smultringer og kjeks utenfor Domussenteret.