Inviterer til julemarkedskonsert

Old Folk Jazz Quintet øver til konsert. Foto: Tove Østby

Fredag 7. desember inviterer Old Folks Jazz Quintet til julemarkedskonsert på Solheim Pensjonat. Åsmund Snortheim med venner spiller en konsert med melodiøs og swingende humørfylt jazz, med innslag fra både det amerikanske og nordiske julerepertoaret.

Rørosnytt har møtt Old Folks Jazz Quintet på øving og snakket med Åsmund Snortheim.

– Vi har dette bandet for å hygge oss med jazzmusikk, sier Åsmund.

Bandet prøver å øve så ofte de kan uavhengig av konserter. De liker å spille og de liker å være sammen.

– Jo mer tid vi bruker på dette prosjektet, jo bedre resultat får vi, som alt annet, sier Snortheim. Han håper det kommer godt med folk på julemarkedskonserten. Bandet hadde en slik konsert i fjor, og det virket som folk satte pris på den. Åsmund håper på mange blide fjes med glimt i øyet,  som har sans for det Old Folks Jazz Quintet serverer.

Med unntak av Stein Ødegård som har vært «høyt og lavt» i kulturlivet på Røros gjennom 50 år, har alle de øvrige vært eller er ansatt ved musikklinja ved Nord- Østerdal Videregående Skole.

De fleste av de unge talentene som har vokst fram i Nord-Østerdalen de siste 20 årene har en periode i sin utvikling vært forvaltet av denne gjengen.

– Dette bandet her har spilt sammen i bare 1,5 år. Men som kolleger på musikklinja så har vi jo spilt sammen i 20 år. Så vi kjenner hverandre godt og har mye musikalske opplevelser i lag, sier Snortheim.

Old Folks Jazz Quintet består av:
Olav Korssjøen – tenorsaksofon
Jon Erik Gjelten – flygelhorn/trompet
Stein Ødegård – Gitar
Håvard Dahl – Trommer
Åsmund Snortheim – Kontrabass