I finalen til landets viktigste matpris

Ingulf Galåen er i finalen i "Det Norske Måltid. Foto: Tove Østby

Førstkommende fredag, 12. januar blir matprisen «Det Norske Måltid delt ut. Rørosbedriftene Rørosrein AS og Galåvolden Gård AS er i finalen.

Rørosrein er i finalen med to produkter, Rørosviddas Perle – mørbrad av reinsdyr kalv og ytrefilet av reinsdyr kalv, i klassen Årets kjøtt. Galåvolden Gård er i finalen med RørosIs Fløteis med multer i klassen Årets meieriprodukt foredlet. 

Her er en en pressemelding fra Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS:

Landets viktigste matpris «Det Norske Måltid» kåres fredag 12. januar, og Trøndelag er godt representert i konkurransen. Prosjektleder Kristin Austigard er imponert over produktene fra regionen: – Det er helt tydelig at Trøndelag er en ekstremt sterk matregion, og har vært en gjenganger i konkurransen i alle år, sier Austigard.

– De er godt representert i konkurransen, også i finalen. Og det viser ikke bare at Trøndelag har mange sterke produsenter, men også meget gode produkter som kommer gjennom det lille nåløyet til finalejuryen. – Vi heier på Trøndelag!, sier Austigard mens hun haster mellom prøver på finale-show.

– 10 av 39 finalister er fra Trøndelag, og det viser at vi befester vår posisjon som Norges ledende matregion, sier Aslaug Rustad, daglig leder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke. – Vi ønsker finalistene lykke til i en viktig konkurranse som blir lagt merke til nasjonalt, sier Rustad.

Konkurransen blir streamet live på TV Aftenbladet fredag kveld. Roar Hildonen fra To Rom og Kjøkken i Trondheim er også med i finalejuryen.

Om Det Norske Måltid:

Fredag 12. januar kåres landets viktigste matpris «Det Norske Måltid». Konkurransen har gått gjennom hele høsten med 7 delfinaler og til slutt en finalejury som har plukket ut 39 finalister i 13 ulike kategorier.

Finaledommerne er Trine Sandberg (Matblogger/kokebokforfatter), Wenche Andersen (TV2), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), Jørn Lie (Leder for kokkelandslaget, Vaaghals og Gamle Raadhus), Gunnar Nagel Dahl (Chefs Dinner/Gomat AS) og juryleder Einar Risvik (Nofima).

 Produsenter fra Trøndelag i finalen Det Norske Måltid 2017:

Skjenning Røra Bakeri as Årets bakst
Is med skjenning Gangstad Gårdsysteri Årets meieriprodukt-foredlet
Granstubben rødkittost Gangstad Gårdsysteri Årets ost
Munkeby Munkeby Mariakloster Årets ost
Ølsprøtt Melhus bakeri Årets bakst
Rørosviddas Perle – Mørbrad av reinsdyr kalv Rørosrein as Årets kjøtt
Ytrefilet av reinsdyr kalv Rørosrein as Årets kjøtt
Solbær-iskrem Reins Kloster AS Årets meieriprodukt foredlet
RørosIs Fløteis med multer Galåvolden Gård AS Årets meieriprodukt foredlet
Rødskjegg Hogna Brygg Årets øl

 

Driver av Rørosrein, Eva Nordfjell. Foto: Tove Østby