Hurtigladestasjon offisielt åpnet

Ordfører i Holtålen kommune Jan Håvard Refsethås klippet snoren sammen med Arnt Sollie, administrerende direktør i Ren Røros. Foto: Iver Waldahl Lillegjære

I Ålen i dag ble Midt-Norges kraftigste hurtigladestasjon for elbiler, med 150 kilowatt ytelse, offisielt åpnet.

Ren Røros har i samarbeid med Grønn Kontakt og Holtålen kommune satt opp ladestasjonen mellom Coop Ålen og Ålentorget. Stasjonen er den første av sitt slag og den eneste hurtigladestasjonen mellom Røros og Støren.

Ordfører i Holtålen kommune Jan Håvard Refsethås(Ap), er glad for at ladestasjonen endelig har kommet på plass.

– Personlig syns jeg det er flott, vi har jo snakket om det lenge og til slutt tok vi et valg om å få det til og gikk inn med penger sammen med andre for å få det realisert. Diverse leveringsproblemer førte jo til at det tok lengre tid enn planlagt, men i dette tilfellet førte det til at vi fikk en mye mer avansert og kraftig ladestasjon enn hva som var intensjonen i utgangspunktet. Denne her er jo den råeste ladestasjonen som finnes i mils omkrets, utbryter en stolt ordfører.

– Vi føler at det har blitt en vinn-vinn situasjon for både tilreisende og fastboende, hyttefolket og andre turister får en lettere hverdag med denne ladestasjonen, samtidig blir det et ekstra insentiv for dem til å stoppe i Ålen noe som er positivt for næringslivet i bygda, fortsetter Refsethås.

Ludwig Quandt fra Tyskland ble den første kunden til å ta i bruk ladestasjonen i Ålen. Her sammen med stortingsrepresentant Heidi Greni fra Senterpartiet. Foto: Iver Waldahl Lillegjære

Infrastruktur i distriktene

Stortingsrepresentant Heidi Greni fra Senterpartiet som bor i Ålen, er fornøyd med at ladestasjonen gir folk i bygda muligheten til å velge elbil.

– Jeg syns det er kjempebra at det har kommet en slik ladestasjon til Ålen, det er viktig det er ladestasjoner overalt slik at vi som bor i distriktene også har muligheten til å velge elbiler. Stortinget har jo sagt at det ikke skal selges fossildrevne biler etter 2025, og da er det jo viktig at infrastrukturen er på plass. Det er også viktig for næringsdrivende i Ålen som driver i sentrum, butikker og kafeer gjør jo at det blir et naturlig stopp-punkt for de som skal lade bilen sin, sier Greni.

Publikum til åpningen av ladestasjonen i Ålen. Foto: Iver Waldahl Lillegjære

Det ble servert kaffe og kaker for de fremmøtte og den første kunden som tok i bruk ladestasjonen ble turisten Ludwig Quandt fra Berlin i Tyskland. Han var på tur fra Tromsø og hjemover da han stoppet i Ålen for å lade bilen og ta seg en pause fra kjøringen. Forretningsutvikler Bjørn Flagestad fra REN Røros som selv er fra Ålen, spanderte ladingen på en overrasket og glad Quandt som fikk ekstra mye ut av ladepausen sin.